Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Микола Романов та Руслана Каламаж нагородженні нагрудним знаком від Головнокомандувача ЗСУ

28.11.2023

Нагрудний знак від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного «За сприяння війську» вручили 27 листопада завідувачу кафедри національної безпеки та політології, професору, полковнику у відставці Миколі Романову та проректору з навчально-виховної роботи, професору Руслані Каламаж.

Нагрудним знаком "За сприяння війську" нагороджуються працівники Збройних Сил України та інші особи за значний особистий внесок у справу розбудови і розвитку Збройних Сил України, зміцнення співробітництва у військовій, науковій, соціальній, культурній та інших сферах життєдіяльності Збройних Сил України.

Микола Степанович у нашому університеті очолює кафедру, яка забезпечує якісну підготовку кадрів у галузі національної безпеки. Це людина, яка має активну громадянську позицію, постійно здійснює волонтерську роботу, адже під його керівництвом студенти Острозької академії сплели та передали для військових 7 гектарів маскувальних сіток і активно продовжують цю роботу. Так тримати. – зазначив ректор Ігор Пасічник.

У свою чергу, завідувач кафедри національної безпеки та політології, професор Микола Романов подякував за нагороду:

«Дякую Головнокомандувачу ЗСУ та Острозькій академії. Працюємо над забезпеченням кадрового резерву для структур сектору безпеки та оборони. Служу народу України!»

Острозька академія сьогодні працює у двох напрямах: перший, який є основним – це наукова, навчальна і виховна робота, другий – волонтерська діяльність, яку університет розпочав із перших днів війни.

«Руслана Володимирівна з перших днів війни займає активну громадянську позицію, зокрема збори на квадрокоптери, електро-мотори, човни, гуманітарна допомога для Старого Салтова, книги та подарунки для діток Старого Салтова до дня св. Миколая та інша волонтерська робота Острозької академії координується саме нашим проректором.»

прокоментував ректор Ігор Пасічник.

«Ця нагорода не тільки для мене. Вона для кожного викладача та студента Національного університету «Острозька академія», для всіх тих, хто щодня робить свій посильний внесок у наближення нашої перемоги. Для усіх нас це показник того, що ми рухаємось у правильному напрямку, адже втомитися волонтерити не можливо.»

зазначила Руслана Каламаж.

Ректор Ігор Пасічник вручаючи від імені Головнокомандувача ЗСУ нагороди вкотре подякував для колективу Національного університету «Острозька академія» за небайдужість, підтримку Збройних Сил України у наближенні Перемоги над ворогом. Університет пишається такими небайдужими до сьогодення людьми!

Нагадаємо, що 20 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення нагород Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та Президента України Володимира Зеленського студентам закладу за активну громадянську позицію, патріотизм і допомогу ЗСУ.