Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про ефективну презентацію як засіб інформаційної культури розповіла Ганна Охріменко

01.12.2023

27 листопада в Національному університеті «Острозька академія» в межах навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося заняття викладачів за програмою навчального модуля «Медіаграмотність та інформаційна культура». Спікерка онлайн-зустрічі: Ганна Охріменко, кандидатка історичних наук, завідувачка кафедри інформаційно-документних комунікацій. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.

Ганна Охріменко презентувала тему «Ефективна презентація як засіб інформаційної культури». Зокрема спікерка розповіла про призначення презентації, типи презентації й формати їх збереження, процес структуризації тощо.

Також Ганна Охріменко закцентувала увагу на 10-ти основних лайфхаках ефективної презентації за Андрієм Шевчуком – бренд-стратегом, режисером презентацій:

  1. Ніколи не починати підготовку презентації з дизайну. Опирайтеся та думайте про потреби слухача, а не про дизайнерські функції.
  2. Визначте ціль виступу. Спочатку ціль, потім все інше.
  3. Визначте аудиторію та спосіб донесення інформації. Завжди перед підготовкою поставте питання: «Які люди і як саме вони будуть дивитися мою презентацію?»
  4. Зробити чітку структуру та вмістити туди потрібні типи слайдів – 5 типів слайдів, які можна міксувати між собою в успішних презентаціях.
  5. Не перевантажувати слайди інформацією. 1 слайд = 1 думка.
  6. Не розповідати все й одразу. Текст = фокус. Пишемо коротко, зрозуміло, «кілометри» тексту скорочуємо.
  7. Один стиль на всіх слайдах.
  8. Прибрати всі кліше.
  9. Не розповідати, а показувати.
  10. Зробити заклик до дії.