Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти й викладачі Острозької академії реалізували проєкт «Ліга підтримки: допомога молодим людям у складних життєвих обставинах

02.11.2023

Студенти й викладачі Національного університету "Острозька академія" взяли участь у проєкті "Ліга підтримки: допомога молодим людям у складних життєвих обставинах".

З 22 до 27 жовтня команда представників університету відвідала Вільнюс (Литва), щоб реалізувати цю ініціативу.

Проєкт "Ліга підтримки" - це волонтерський обмінний проєкт, який був втілений у форматі молодіжного табору, що спільно реалізували університети-партнери: Національний університет "Острозька академія" та Європейський гуманітарний університет.

Програма проєкту складалася з різноманітних заходів, спрямованих на підтримку учасників у формуванні стійкості, розвитку навичок і вивченні можливостей для досягнення позитивних змін. Це включало семінари, тренінги й виступи запрошених спікерів із різних тем, таких як психічне здоров'я, розвиток громад і молодіжні ініціативи.

Команда, що представляла Національний університет "Острозька академія", складалася з 11 учасників, які активно долучилися до виконання цієї місії. Ольга Балацька очолювала цю команду, разом з Тетяною Лотиш, Анною Клоковою, Аліною Галайдюк, Марти Хрін, Ірини Демчук, Вікторії Жуковської, Даяни Білявської, Катерини Опейди, Анастасії Полтаріної, Вікторії Веденьєвої..

Метою проєкту було дослідження підходів до громадської активності молоді в Україні й Литві, а також вивчення впливу агресії росії на молодь. Учасники також обмінялися досвідом щодо підтримки молодіжних ініціатив і волонтерства, розвивали навички життєстійкості, лідерства і підприємництва.

Цей проєкт був реалізований завдяки спільним зусиллям Національного університету "Острозька академія" та Європейського гуманітарного університету за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Він став прикладом того, як молодь може долучитися до міжнародних ініціатив і спільно працювати над питаннями громадської активності й волонтерства.