Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція «Історія Гальшки – княгині Острозької»

28.09.2023

27 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася лекція «Історія Гальшки – княгині Острозької». Спікерка – кандидатка історичних наук, директорка Музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк.

«Гальшка – цікава постать, чия біографія насичена великою кількістю драматичних подій. Вона стала натхненням для поетів, художників і героїнею багатьох легенд.  Її образ супроводжуватиме наших студентів упродовж усіх років навчання в академії. Сьогодні разом зі студентами ми спробуємо дізнатися, що точно знаємо про Гальшку Острозьку, а які факти з її біографії є вигаданими»,

зауважила Анастасія Хеленюк.

Під час заходу лекторка розкрила багато цікавих фактів і подій, пов'язаних із життям і діяльністю Гальшки Острозької. Учасники мали можливість поглибити свої знання про історію й культуру регіону, а також отримати відповіді на всі запитання.

«Коли вперше дізналася про Гальшку Острозьку, намагалася осмислити її життєпис у творчості. Відсутність документів доби породила багато легенд про нашу княжну, вони зачаровують і збивають із пантелику водночас. Такі лекції варто відвідати і студентам, і всім острожанам. Саме так зможемо дізнатися більше про людину, яка в XVI столітті доклала зусиль, щоб нинішній Острог був таким, яким ми його бачимо»,

ділиться враженнями учасниця заходу Галина Максимчук.