Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відбулася робоча зустріч представників Острозької академії з малайзійським університетом Тунку Абдул Рахман (UTAR)

27.09.2023

27 вересня відбулася робоча зустріч представників Національного університету «Острозька академія» з малайзійським університетом Тунку Абдул Рахман (Universiti Tunku Abdul Rahman).

Зі сторони Острозької академії участь у заході взяли:

  • помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу, доктор психологічних наук, професор Едуард Балашов;
  • директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, кандидатка наук з державного управління, доцентка Олена Шершньова;
  • докторка економічних наук, професорка Марина Аверкина;
  • завідувачка Інформаційно-бібліографічного відділу Наукової бібліотеки Наталія Денисенко.

Представниками малайзійського університету Тунку Абдул Рахман стали:

  • д-р Пітер Тан Сін Хоу, заступник директора факультету бізнесу та фінансів;
  • д-р Чонг Юен Онн, заступник декана (дослідження та розробки, програми післядипломної освіти);
  • д-р Гопалан а/л Раман, доцент кафедри бізнесу та державного управління;
  • д-р Азеян Бінті Аві, доцент кафедри бізнесу та державного управління;
  • Пуан Фархана Ханім Бінті Мохсін, викладач кафедри бізнесу та державного управління;
  • Д-р Лай Сун Онн, директор відділу співпраці з громадою і міжнародними мережами;
  • Лай Сієн Мун, помічниця директора відділу співпраці з громадою і міжнародними мережами.

Директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, кандидатка наук з державного управління, доцентка Олена Шершньова зазначила:

«Якісне спілкування із закордонними партнерами – це велика честь і надзвичайна приємність для Острозької академії. Сьогодні відбулась непересічна подія – нарада-знайомство з визначення потенційних напрямів співпраці з малайзійським університетом Тунку Абдул Рахман. Ми обговорили конкретні кроки співпраці, зокрема спільні вебінари, наукові дослідження й проведення міжнародних заходів.  Так, у межах співпраці Острозька академія стала співорганізатором  11-тої Міжнародної конференції з бізнесу, бухгалтерського обліку, фінансів та економіки (BAFE) 2023. Щиро дякуємо закордонним партнерам – учасникам наради-знайомства, зокрема доктору Гопалану а/л Раману за можливості обміну ідеями, ресурсність і надзвичайну любов до свого університету!»

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу, доктор психологічних наук, професор Едуард Балашов відзначив важливість започаткування співпраці з малайзійськими партнерами:

«Під час зустрічі ми обговорили можливості співпраці у сфері соціальних і гуманітарних наук. Колеги з Малайзії підтвердили готовність поділитися з нами напрацюваннями щодо використання їхнього досвіду й ефективних методів соціально-психологічної реабілітації й підтримки особистості».

Едуард Балашов додав, що під час зустрічі представили можливості спільних наукових досліджень із комп’ютерних наук, інформаційних технологій, національної безпеки, політології, культурології, філології в межах спільних міжнародних проєктів і оприлюднення результатів таких спільних досліджень у міжнародних індексованих фахових журналах. 

«У найближчих планах Острозької академії визначити попит серед студентів університету щодо вивчення китайської та малайської мов, викладання яких готові забезпечити малайзійські партнери. Переконані, що співпраця Острозької академії з університетом Тунку Абдул Рахман (UTAR) буде інтенсивною й вигідною для обох сторін»,

підсумував Едуард Балашов.