Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про правові основи ЗВО й академічну доброчесність говорили в Острозькій академії

28.03.2023

27 березня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося перше заняття викладачів за програмою нового навчального модуля «Правозахист освітян: від теорії до практики». Спікерка Ольга Балацька, кандидатка юридичних наук, доцентка, директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.

Ольга Балацька презентувала тему «Правові основи ЗВО й академічна доброчесність».

Під час лекції спікерка розповіла про ідею університету; завдання закладів вищої освіти; обов’язки й компетентності науково-педагогічних, педагогічних працівників; академічну культуру; академічну доброчесність тощо.

«Місія університету дуже важлива. Вона полягає у формуванні в здобувачів освіти не тільки таких необхідних компетентностей і навичок як комунікативність, здатність критично мислити, вирішувати складні кейси тощо. Це зокрема й формування високої академічної культури, етики, які в майбутньому стануть студентам у нагоді»,

зазначила Ольга Балацька.

Спікерка зауважила, що академічна доброчесність – це чесний і відповідальний підхід до освітньої та наукової діяльності. Ольга Балацька додала, що забезпечення академічної доброчесності в закладі освіти полягає в дотриманні нормативно-правового регулювання, застосуванні технологічних рішень, проведенні профілактичних заходів.