Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про правові аспекти попередження й протидії інформаційним проявам гібридної війни розповів професор Анатолій Худолій

27.02.2023

У рамках виконання проєкту Європейського Союзу Еразмус+ «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)» 27 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація другого блоку LLL-курсу для викладачів і професіоналів у сфері національної безпеки і політології, які навчаються в навчально-методичному центрі «Школа освітніх інновацій» НаУОА. Спікер – Анатолій Худолій, завідувач кафедри англійської філології, доктор політичних наук, професор. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.

Спікер презентував інформаційний блок на тематику «Правові аспекти попередження та протидії інформаційним проявам гібридної війни». Зокрема Анатолій Худолій зауважив, що перенесення центру ваги в сучасних гібридних війнах і конфліктах в інформаційну сферу породжує правові лакуни безкарності, які використовує противник для відвертої брехні, пропаганди й маніпулювання як власним населенням, так і населенням країни-жертви агресії.

«Такий стан породжує необхідність запровадження нових норм у національне й міжнародне право з метою забезпечити інформаційну безпеку держави і створити правову сферу на рівні міжнародної спільноти»,

додав професор Анатолій Худолій.

Під час зустрічі лектор розповів про сталі для європейського права твердження, рекомендації щодо організації інформаційної протидії в гібридній війні, стратегію інформаційної безпеки; організаційну війну, особливості організаційних і гібридних війн; сугестію, роботу зі стереотипами, евфемізми, медіавірусне зараження, рекомендації щодо контрсугестивних дій в умовах гібридної війни тощо.

«Технологічні особливості сучасних комунікацій створюють сприятливі умови для сугестивного впливу на індивіда. Цей вплив найбільш ефективно здійснюється серед тих спільнот, де комунікативні відносини налаштовані на довіру, симпатію, співчуття й розуміння, що знижує рівень критичності у сприйнятті інформації»,

підсумував професор Анатолій Худолій.

Більше інформації про проєкт Еразмус+ «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)» читайте за покликанням: https://warn-erasmus.eu/

 

Читайте також: