Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія долучилася до круглого столу з питань громадянської освіти

26.10.2023

26 жовтня 2023 року відбувся круглий стіл «Громадянська освіта як засіб формування громадянської та національної ідентичності», який був організований Національною академією педагогічних наук. Участь в ньому взяли відомі українські та закордонні науковці, які займаються питаннями громадянської освіти. Зокрема, до обговорень долучився президент Європейської асоціації освітнього права і політики Ян де Ґруф. Національний університет «Острозька академія» був представлений на цьому заході проректором з науково-педагогічної роботи Дмитром Шевчуком. Учасники круглого столу обговорили актуальний стан розвитку громадянської освіти в Україні та впровадження європейського досвіду у вітчизняні освітні програми. 

У своєму виступі Дмитро Шевчук представив результати дослідження політичної культури молоді, які були проведені в НаУОА, а також запропонував рекомендації щодо розвитку громадянської освіти, які постали на основі результатів проведеного дослідження. 

«Наше дослідження, яке було проведене в рамках діяльності Школи політичної аналітики «Поліс», зосереджувалося передусім на визначення ціннісних орієнтацій молоді. На основі аналізу результатів останньої хвилі World Values Survey, ми здійснили своєрідне мапування політичних цінностей молоді в Україні та посткомуністичних країнах. Результати продемонстрували, що в усіх посткомуністичних країнах є схожі тенденції, які вимагають розвивати та підвищувати політичну культуру молоді на основі громадянської освіти»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Серед рекомендацій щодо розвитку громадянської освіти, які були запропоновані від Національного університету «Острозька академія», слід відзначити такі: підвищення правової культури та знання прав і обов’язків, формування діалогічного відношення в соціальній комунікації та толерантного ставлення до Іншого, розвиток політичного активізму молоді, формування довіри молоді до політики та долання аполітичних тенденцій в ставленні молоді до політичних інституцій.