Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віват бакалаврам Острозької академії!

24.06.2023

24 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася «Конвокація-2023». Сьогодні дипломи бакалаврів отримали випускники економічного факультету, Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, а також Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського.

На початку заходу до бакалаврів з вітальними словами звернулися проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж, а також проректор із науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук. 

«Найтепліші, найщиріші, найсердечніші вітання сьогодні нашим випускникам. Насамперед хочу подякувати Збройним силам України, які захищають нашу Батьківщину, щоб ми з вами могли навчатися, спокійно жити, працювати й проводити такі заходи. Сподіваюся, що чотири роки в академічній родині Острозької академії назавжди залишаться у вашому серці. Наш заклад відзначається тим, що не лише має глибоке історичне коріння, а й тим, що ми намагаємося виховувати вас як гідних громадян української держави, реалізованих особистостей, справжніх патріотів»,

зазначила Руслана Каламаж.

«Сьогодні Україна переживає важкі часи. Ми боремося з агресором, але в темні часи проблиски світла засвідчують, що ми на правильному шляху. І вручення дипломів Острозької академії є свідченням того, що наші випускники здобули гарні знання, готові до професії. Це саме той промінь світла, який покаже, що ми незабаром переможемо і подолаємо всі труднощі. За чотири роки навчання ви здобували знання, сумлінно виконували завдання й отримували компетентності, які будуть потрібними вам у житті. Ви подолали всі виклики успішно. Вірю, що зустрінемося на магістерських програмах»,

зауважив Дмитро Шевчук.

Урочисту церемонію вручення дипломів випускникам економічного факультету проводили декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент Олександр Новоселецький; завідувачка кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій, докторка економічних наук, професорка Ольга Кривицька, а також завідувачка кафедри фінансів, обліку і аудиту, докторка економічних наук, професорка Ольга Дем'янчук.

«Вітаю вас зі святом, бо це та сходинка, до якої ви йшли дуже довго. Та подорож, яку ви проходили за цей час, була складною. Але сьогодні – свідчення того, що ви є інтелектуалами, стійкими, адаптивними, непоборними. Ми працювали з вами в сучасному, новому, технологічному світі, який змінив вас. І тепер ви є рушійною силою, щоб змінювати майбутнє»,

зазначив Олександр Новоселецький.

Слова вдячності від спільноти випускників економічного факультету висловила бакалавриня спеціальності 051 Економіка Анна Матласевич:

«Острозька академія подарувала щось більше за знання, це досвід, самостійність і найголовніше – прекрасні люди. Ми проживали наше найкраще життя разом. Дякую всім викладачам економічного факультету за кожну пораду й настанову. Наше покоління має дуже важливу місію і я вірю, що кожен із вас зробить свій внесок в економіку України та її відбудову. У нас всіх один шлях, який веде до перемоги».

Вручали дипломи випускникам Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук; директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, кандидатка юридичних наук, доцентка Ольга Балацька; доктор історичних наук, професор кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського Володимир Трофимович; завідувачка кафедри міжнародних відносин, докторка політичних наук, професорка Тетяна Сидорук; доктор історичних наук, професор кафедри регіональних студій Петро Кулаковський; завідувачка кафедри інформаційно-документних комунікацій, кандидатка історичних наук, доцентка Ганна Охріменко; завідувач кафедри національної безпеки та політології, доктор юридичних наук, професор Микола Романов.

«Цей день поєднує урочистість і смуток так, як переплелися на вишитих рушниках червоний і чорний кольори; так, як живе зараз наша Україна, виборюючи свою незалежність і щасливе майбутнє ціною незламних українців. Освіта, яку ви здобули в Острозькій академії, це якісна вища освіта, це про людяність, знання, навики, компетентності. Ви гідно витримали всі виклики, стали ще сильнішими, мудрішими, людянішими. Нехай цей ще один крок на вашій стежині буде непохитною сходинкою до подальших вершин. Мрійте, вірте, перемагайте!»,

наголосила Ольга Балацька.

З вітальним словом звернулася також бакалавриня спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії Анастасія Дацюк:

«Острозька академія випустила не одне покоління прекрасних, талановитих людей, які стали символами української державності, зробили значний внесок у розбудову освіти, культури, науки. Бажаю, щоб кожен із нас пам’ятав про це і взяв із собою потужні цінності, знання, навички, які допоможуть нам також залишити цей яскравий слід в історії».

Урочисте вручення дипломів випускникам Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського проводили проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук; директор Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського, доктор юридичних наук, доцент Сергій Іщук; заступниця директора Інституту права з навчально-виховної роботи, викладачка кафедри теорії та історії держави і права Тетяна Хомич.

«Дуже радий вітати всіх вас у стінах Острозької академії. Попри всі труднощі ви змогли завершити навчання на бакалаврській програмі й досягти поставленого результату. Ця обставина свідчить про зусилля. Тепер у вас виникає низка зобов’язань: бути щасливими і тішити цим своїх батьків; бути гідними представниками правничої сім’ї Острозької академії. Ви будете успішними, бо маєте дуже гарну базу. Щиро дякую за ваші прекрасні ідеї, усмішки, співпрацю»,

зауважив Сергій Іщук.

Випускниця спеціальності 081 Право Анна Клокова підсумувала:

«Острозька академія – заклад, який творить майбутнє, дає випускникам все найкраще; це викладачі, які дають неймовірно багато знань, що будуть нам потрібними упродовж життя. Ще неодноразово ми повертатимемося в нашу альма-матер. Острозька академія нам допомагала й буде допомагати в майбутньому. Ми обов’язково вступатимемо на магістерські програми. Також хочу побажати, щоб ці стіни були завжди такими рідними й Острозька академія залишалася нашою сім’єю. Віват Острозькій академії!».

 

Більше фотографій із події за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/10WhW4OUS0Y3tGBs6Pa90U6R6BFysWjuH