Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Молебень із нагоди річниці російсько-української війни

24.02.2023

24 лютого у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького відбувся молебень із нагоди річниці російсько-української війни.

Настоятель храму, протоієрей Василь Жуковський виступив із доповіддю:

«Сьогодні, 24 лютого, річниця початку російсько-української війни, найтрагічнішої події в новій історії нашої держави – України. Ця широкомасштабна війна, яку путінський режим цинічно назвав спеціальною військовою операцією, стала шоком, трагедією, моментом істини й прозрінням для України та народів усього світу. Український народ і світ розкрили російську державу як підступну, віроломну, брехливу, жорстоку і прогнилу країну.

Водночас війна розкрила слабкі сторони українського суспільства: надмірну довірливість, недалекоглядність, продажність, корупцію, колабораціонізм, боягузтво певної частини української спільноти. Війна розкрила також і значну слабкість міжнародних механізмів підтримання миру й упокорення російського агресора.

На щастя, путінський режим не лише не досяг поставлених цілей, але й отримав протилежний результат у всіх раніше запланованих сферах. Замість денацифікації українського суспільства російський диктатор отримав подальше згуртування й формування української нації:

  • широку відмову від російської мови й культури;
  • утвердження української мови й культури;
  • небачений патріотизм, волонтерство й жертовність.
  • Замість демілітаризації нашої армії й суспільства російський диктатор отримав:
  • небачений героїзм українських воїнів й усього українського народу;
  • демонстрацію сучасного військового мистецтва українським військом;
  • становлення українських генералів й офіцерів нового покоління; 
  • озброєння, вишкіл і військові дії українських воїнів за стандартами НАТО. 

Замість утвердження руського миру на теренах України відбулося значне зміцнення українського православ’я, чимале зростання числа віруючих-християн, утвердження й розширення нового явища для України – військового капеланства. 

Україна стала державною, навколо якої об’єдналися десятки інших держав для перемоги над російським агресором і для створення механізму упокорення будь-якого агресора в майбутньому. Російська війна продемонструвала зрілість, патріотизм, жертовність академічної спільноти Острозької академії. Студенти, викладачі, співробітники воюють як на передовій, так і на інших фронтах, наближаючи перемогу. Частина з них віддала за цю перемогу найдорожче – життя. Віримо в перемогу і справедливий мир, молимось за перемогу і справедливий мир, працюємо задля перемоги і справедливого миру».