Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА взяли участь у Національному Форумі щодо поводження з відходами

23.11.2023

21–23 листопада в місті Івано-Франківськ відбувся Національний Форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який є суспільною платформою для обговорення нагальних проблем у сфері поводження з відходами, вироблення рішень і впровадження практик, які відповідають європейським правилам і стандартам. Започаткований форум Всеукраїнською Екологічною Лігою за ініціативи Тетяни Тимочко. Метою форуму у 2023 році є представлення перших практичних дій і проблемні питання реалізації Закону України «Про управління відходами».

Викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА проф. Ігор Гущук й аспірантка Дануся Брезицька взяли активну участь у форумі, де виступили з доповіддю «Нові підходи до роботи з медичними відходами». 

Ігор Гущук зауважив:

«Цьогорічний Форум є «ювілейним» – десятим, а перший відбувся в листопаді 2013 року в Луганську, де я також брав участь і модерував засідання одного з круглих столів. За ці роки форум став загальновизнаним майданчиком для фахівців й експертів у сфері охорони довкілля, громадського здоров’я, представників центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, неурядових організацій і суб’єктів господарювання різних форм власності, які задіяні в поводжені з відходами».

Ігор Гущук додав, що Резолюції форуму за ці роки стали основою підготовки низки нормативно-правових актів, зокрема законопроєктів, урядових рішень, юстованих наказів ЦОВВ тощо.

«Наразі наша кафедра активно займається питаннями поводження з небезпечними відходами, до яких належать і «медичні відходи». Під час пандемії COVID-19 ми разом із вірусологічною лабораторією ДУ «Рівненський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» (Р. В. Сафонов й І. С. Хоронжевська) почали досліджувати наявність вірусу у стічних водах не тільки від закладів охорони здоров’я, а й перші у світі – від житлового й індивідуального сектору. Про це були підготовлені відповідні публікації як у вітчизняних, так і зарубіжних виданнях. Практичну частину виконувала наша викладачка, аспірантка ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України» Дануся Брезицька, яка зараз закінчує написання своєї дисертаційної роботи й готує її до захисту»,

підсумував Ігор Гущук.