Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Молодіжний проєкт «Diplomatic greetings»

26.06.2023

23 червня делегація студентів Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського й Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки відвідали з навчальним візитом Державне підприємство «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв». Зустріч проходила в рамках молодіжного проєкту «Diplomatic greetings», що відбувся у GDIP Media Center у Києві.

Захід розпочався з виступу генерального директора ДП «ГДІП», Надзвичайного і Повноважного Посланника ІІ класу, почесного професора НаУОА Павла Кривоноса й українського дипломата, доктора історичних наук, професора, ректора Дипломатичної академії України при МЗС України (1996–2003, 2007–2012 рр.), Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Кіпр (2003–2007; 2012–2019 рр.), дуаєна дипломатичного корпусу в Республіці Кіпр Бориса Гуменюка. Студенти дізналися про головні напрями роботи ДП «ГДІП» та оцінили масштаби роботи, яку вже пророблено. Упродовж зустрічі студенти мали змогу подискутувати зі спікерами й поставити запитання, які їх цікавлять.

«Ви, студенти Острозької академії, – майбутнє нашої держави, елітна молодь, оскільки є студентами першого славетного закладу вищої освіти України. Попри усі виклики й загрози, зокрема війну рф щодо України, ви залишились тут, на рідній землі. Навчайтеся, шануйте українську мову і своїх викладачів. Саме вам відбудовувати вільну, незалежну країну»,

зазначив Павло Кривонос.

Також із вітальним словом звернулася директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, кандидатка юридичних наук, доцентка Ольга Балацька:

«Ми надзвичайно дякуємо Павлу Олександровичу й команді ГДІП за організацію сьогоднішнього заходу, молодіжного проєкту навчального візиту спудеїв Острозької академії з представниками дипкорпусу. Це унікальна можливість для студентів НаУОА навчатись, якісно зростати, проходити практику і стажування, а також в подальшому працевлаштовуватися. Нехай повертається уся відданість і кропітка праця колегам із ГДІП сторицею».

На основній частині заходу «Diplomatic greetings» виступили: 

  • Надзвичайна і Повноважна Амбасадорка Ірландії в Україні пані Тереза Хілі;
  • військовий аташе посольства Пакистану пан Мухаммад Джавада Ахмед; 
  • представниця Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні пані Кароліна Ліндхольм Біллінг. 

Упродовж лекцій запрошені спікери розкрили основні аспекти специфіки їхньої роботи й розповіли, як борються із викликами, що постають на їхньому професійному шляху через умови, які диктують світові події.

Студентка 2 курсу ОПП «Міжнародні відносини» Олександра Титечко підсумувала:

«Відчути атмосферу дипломатичних зустрічей, поговорити віч-на-віч із професіоналами, прогулятись вулицями нашої неймовірної столиці - все це про поїздку до ГДІП. Те, що ми часто бачили лише в постах соціальних мереж або на екранах телевізорів, тепер мали можливість проживати самі. Проведені лекції від запрошених послів й аташе значно розширили наше уявлення про зайнятість дипломатів й водночас ще більше надихнули рухатись в обраному напрямі. Завдяки співпраці Острозької академії з Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв чудовий дружній візит поєднав в собі неймовірну енергію спілкування, приємну атмосферу, нові знання й цікаві знайомства!»

До слова, співпраця Національного університету «Острозька академія» та ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» розпочалася ще 2018 року. Відтоді спільно реалізували низку заходів культурної дипломатії. Відповідно до угоди про співпрацю ДП «ГДІП» є базою практики та двічі на рік приймає студентів академії, а також є стейкхолдером освітніх програм «Міжнародні відносини». За результатами практики було працевлаштовано кращих вихованців Острозької академії, котрі й нині працюють у ДП «ГДІП». У партнерстві і співзвучній взаємодії університету та ДП «ГДІП» було започатковано проведення щорічного міжнародного дипломатичного форуму.