Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся благодійний стендап

23.03.2023

23 березня в культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» відбувся благодійний стендап за участі Раміля Янгулова – шеф-редактора StandUpLift, резидента проєктів LakLabel та Stand Up Art House Kyiv, а також Олега Грюндіка – коміка, імпровізатора, співзасновника «Вільний Стендап» у Львові, резидента StandUp Art House Kyiv та LakLabel.

Організували захід Братство спудеїв разом з Українською студентською лігою. Завдяки спільним зусиллям під час стендапу вдалося зібрати 16 020 гривень. Кошти будуть спрямовані на коптер для випускника НаУОА, колишнього викладача, який перебуває на нульовій позиції.

В.о. голови Братства спудеїв Альона Пиліпака зазначила:

«Захід допоміг зняти, принаймні, на півтори години, ту емоційну напругу, яку має кожен і кожна з нас. Тішимося позитивним відгукам наших спудеїв, тим, що мали змогу організувати подію, яка викличе посмішку в усіх присутніх. Завдяки небайдужим спудеям, викладачам і гостям Острога, ми зібрали кошти, які наблизять усіх нас на крок до перемоги. Братство спудеїв підтримує й пропагує такі події, адже результати того варті – як матеріальні, так й емоційні».

Стендапери Раміль Янгулов і Олег Грюндік підтримують проведення студентами таких заходів.

«Сьогоднішній благодійний стендап є дуже хорошою ініціативою. Атмосфера під час виступу була чудовою, публіка нас тепло прийняла. Загалом від Острога й Острозької академії залишилися лише позитивні враження»,

зазначив Раміль Янгулов.

«В Острозі дуже гарно. Ми побували на чудовій, цікавій екскурсії Острозькою академією. Обов’язково ще завітаю сюди»,

додав Олег Грюндік.

Враженнями від заходу поділилася студентка 1-го курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Українська мова та література» Оксана Швая:

«Останнім часом нам дуже не вистачало морального розвантаження. Звісно, ніхто й на мить не забуває про те, що зараз відбувається в нас, однак стендапери нагадали й про інші теми для розмов, поділились доброзичливою атмосферою. Так ми загадали про гарні посмішки на наших обличчях. Особливо дякую Братству спудеїв, які організували захід і дали змогу пригадати про смішні життєві ситуації».

Студентка 3 курсу ОПП «Історія та археологія» Даяна Білявська підсумувала:

«Дуже чудово, що Острозька академія реалізовує такі благодійні заходи й залучає своїх студентів. Від стендапу ми отримали задоволення, це була «терапія гумором». Усі присутні не тільки відпочили, отримали заряд енергії, а також долучились до збору коштів на коптер. Сподіваюсь, що таких ініціатив буде ще багато. Крокуємо до перемоги разом через усмішку і взаємодопомогу!»