Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася зустріч із Михайлом Весельським

22.09.2023

22 вересня студенти й викладачі Острозької академії зустрілися з меценатом Національного університету «Острозька академія», почесним доктором НаУОА, українським бізнесменом, громадським діячем, меценатом, керівником благодійного фонду «Радовель», членом Наглядової ради біотехнологічного ліцею «Радовель», радником міського голови Львова з питань освіти Михайлом Весельським.

«Я дуже радий, що Острозька академія має чудову можливість долучатися до проєктів Михайла Весельського. Переконаний, що це буде якісна співпраця»,

зазначив ректор НаУОА Ігор Пасічник.

Під час зустрічі всі присутні обговорили проблемні питання освіти в Україні й запропонували впровадження низки заходів, спрямованих на досягнення позитивних змін.

Михайло Весельський представив бачення своєї концепції освіти.

Про модель розвитку педагогічних здібностей розповіла Оксана Матласевич.

Олександр Новоселецький та Ольга Дем’янчук презентували ряд цікавих освітніх ініціатив від економічного факультету. Вони обговорили можливості співпраці та взаємодії між Острозькою академією та ліцеєм «Радовель».

Ольга Балацька розповіла про ініціативи, спрямовані на підвищення правової грамотності учасників освітнього процесу. Вона також згадала про літні школи для школярів і співпрацю з юридичною клінікою «ProBono», що розширює можливості отримання юридичної освіти. 

Максим Карповець і Зоя Столяр розглянули можливості практичного навчання учнів на базі ліцею в м. Радовель. Вони також висвітлили власну концепцію початкової освіти.

Не менш важливим було обговорення перспективи заснування дискусійної платформи «Нова модель освіти» Дмитром Шевчуком.

«Я вірю в освіту і в механізм відродження нашої держави через неї. Я вірю в Острозьку академію. Відчуваю, що це місце, звідки буде справжнє відродження. Ви не великий за обсягом навчальний заклад, але з дуже потужним джерелом. Це саме те місце, звідки розпочне відроджуватися вища освіта»,

підсумував Михайло Весельський.