Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22.06.2023

Щорічно 22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні з метою «всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу», які загинули під час Другої світової війни.

Доктор історичних наук, професор кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського Андрій Смирнов зазначив:

«22 червня 1941 року попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) й тісну військово-економічну співпрацю із СРСР нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років як складова, але основна частина Другої світової війни. Україна зазнала значних людських втрат і матеріальних збитків. Загалом безповоротні втрати України становили 8-10 мільйонів осіб. Сьогодні, потерпаючи від російської збройної агресії, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру й безпеки. Кращі сини й доньки українського народу знову зі зброєю в руках захищають наші кордони, свободу, власний європейський вибір».

Кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського НаУОА Микола Близняк зауважив:

«Українці заплатили високу ціну за Перемогу над нацизмом, врятували світ і Європу від тотального знищення. На цьому шляху наша нація є і сьогодні, коли боремося з російською ордою і рятуємо демократичні цінності та право на свободу».

Наслідки повномасштабної російської агресії в Україні, як і наслідки Другої світової війни для українців весь світ пам’ятатиме ще упродовж століть. Проте ми віримо в перемогу над ворогом! Слава Україні! Героям Слава!