Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентам Острозької академії вручили нагороди Головнокомандувача ЗСУ й Президента України

20.09.2023

20 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення нагород Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та Президента України Володимира Зеленського студентам закладу за активну громадянську позицію, патріотизм і допомогу ЗСУ.

Ректор Острозької академії, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник звернувся зі вступним словом:

«Волонтери виконують не менш важливу роль, ніж бійці, які на передовій. Тому Острозька академія з перших днів війни, ще навіть і до неї, почала активну волонтерську роботу. Я пишаюся тим, що цією волонтерською роботою займаються й наші студенти – лідери в галузі волонтерства. Ви сьогодні отримуєте державні нагороди від Головнокомандувача Збройних сил України. Війна продовжується, ми повинні працювати. Займайтеся й надалі волонтерством, організовуйте навколо себе студентів для того, щоб підтримати наші Збройні сили».

Проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж зазначила:

«Сьогоднішня подія є свідченням визнання й високої довіри до нас, такого невеликого навчального закладу, але до такої великої, потужної волонтерської роботи, яку зробили наші викладачі за допомогою колег, партнерів, друзів з-за кордону. З перших днів війни ми об'єдналися й продовжуємо займатися волонтерською діяльністю. Шановні студенти, ми пишаємося вашою громадянською позицією. Попереду ваша робота полягатиме не тільки у здійсненні волонтерської діяльності, але й у тому, що ви повинні будете ще гуртувати біля себе людей».

Вручали нагороди ректор Острозької академії, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник, а також студент 2-го курсу спеціальності «Національна безпека», молодший сержант Дмитро Павлюк.

«Дуже радий вкотре завітати до Острозької академії. Хочу подякувати всім вам від Збройних сил України, від хлопців із Сил спеціальних операцій, від підрозділів ОК «Захід» за ту величезну підтримку, яку ви надаєте. Не зупиняйтеся, бо це дуже важливо. Без волонтерів війну не виграти. Вітаю вас! Слава Україні!»,

зауважив Дмитро Павлюк.

В.о. голови Братства спудеїв Альона Пиліпака зазначила:

«Хочу подякувати викладачам, студентам, які дуже активно долучилися до волонтерської діяльності, що є надзвичайно широкою. Ми намагаємося бути максимально корисними на своїх місцях. Ця діяльність не припиниться, бо ми свідомі того, що за нами є майбутнє, що тільки спільно ми зможемо наблизити перемогу. Дуже дякуємо за ці відзнаки. Для нас велика честь їх отримати».

Директорка Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського, кандидатка юридичних наук, доцентка Ольга Балацька зауважила:

«Нехай відзнаки, які ви сьогодні отримали, будуть стимулом, мотивацією робити ще більше. Ви не були осторонь війни, ви діяли. Ви будете пишатися тим, що ви студенти Острозької академії, що є незламними українцями, і що наша перемога буде зокрема і завдяки вам, нашій альма-матер, військовим, цивільним. Бажаю вам сили, наснаги допомагати й бути на своєму місці, бо нам потрібно рухатись уперед до перемоги».

Директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець зазначив:

«Велика гордість за студентів, які залишилися в Україні, вчилися і вчаться тут. Ще більша гордість, коли вони докладають свої зусилля для перемоги над ворогом, для розбудови України. Дуже важливо, що всі присутні студенти – це лідери які, окрім волонтерства, організовували, гуртували навколо себе. Вони є прикладом того, як можна допомагати одне одному».

Також ректор Острозької академії Ігор Пасічник вручив студенту 2-го курсу спеціальності «Національна безпека», молодшому сержанту Дмитру Павлюку відзнаку Президента України «За оборону України».

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Харчук зауважила:

«Пан Дмитро разом зі своїми побратимами навчаються на національній безпеці. Вони виходять на зв'язок, тримають не лише військову оборону, а й намагаються повертатися до цивільного життя. Пане Дмитре, Ви сьогодні отримали заслужену нагороду. Бажаю Вам гідно нести звання військовослужбовця, а також звання студента Острозької академії. Нехай Господь дає нам багато шансів і у волонтерській роботі, нехай згуртовує всіх до спільної, швидкої і такої бажаної перемоги».

Студентка 4-го курсу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Вікторія Давидів зазначила:

«Насамперед хочеться сказати, що ця нагорода була дуже несподіваною, але водночас неймовірно приємною. Для мене велика честь її отримати, а також це нагода зрозуміти, що потрібно продовжувати розвиватися, допомагати й надихати цим інших».

Студентка 4-го курсу Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Софія Лозюк зауважила:

«Острозька академія ще до початку повномасштабного вторгнення з 2014 року максимально підтримує військовослужбовців, які боронять Україну від російської агресії. Наша співпраця з військовими доволі тісна й довготривала: від вступу до завершення навчання, і в подальшому ми пліч-о-пліч наближаємо Перемогу України спільно на цивільному й військовому рівнях. Надзвичайно приємно отримати таке цінне визнання від Головнокомандувача Збройних Сил України, також випускника Острозької академії. Хтось відкрито, а хтось цілком таємно, але ми долучаємося до волонтерської діяльності, тому ці винагороди стають мотивацією та символом визнання цієї малої, але в загальних масштабах величезної праці».

Студентка 4-го курсу економічного факультету Христина Кримчук додала:

«Ця нагорода важлива не лише через визнання моєї волонтерської та громадської діяльності. Це ще більша мотивація щось робити для нашої країни та ЗСУ. Нагорода допомагатиме не зупинятись, навіть виходячи поза межі власних сил і можливостей. Здавалося б, мій маленький внесок, а саме організація аукціонів, збору коштів для ЗСУ, участь у благодійних заходах, регулярні донати, робота над проєктами з покращення України, має велике значення, що наближає нашу перемогу й дає можливість жити у вільній та європейській країні».

Студентка 3-го курсу Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Вікторія Шилан наголосила:

«Навчання в університеті без волонтерства немає сенсу. Будь-яка допомога, організація, донат - маленькі кроки до великих справ. Лише разом ми можемо наблизити нашу перемогу. Отримати нагороду від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного для мене дуже важливо. Це показує, що я рухаюся в правильному напрямі, дає мені розуміння значущості виконаної роботи й наділяє впевненістю у власних силах».

Студент 3-го курсу Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Юрій Штокалюк зазначив:

«Волонтерство – це один з китів, на якому тримається і фронт, і тил. Воно буває настільки різним, наскільки різні ми: кожен робить найкраще те, що вміє. Кожен наш вчинок має наслідок, а отже й результат. Мені приємно було отримати відзнаку від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного насамперед тому, що мої зусилля стають результатом чогось більшого, маленькою частинкою великого спільного шляху до Перемоги».

Студентка 2-го курсу Навчально-наукового інституту лінгвістики Катерина Опейда підсумувала:

«З перших днів усі ті, хто залишились у тилу, кожен українець й українка, почали волонтерити й допомагати армії: плести сітки, проводити збори коштів на дрони й амуніцію. Хтось стояв на інформаційному фронті, допомагав вимушено переміщеним особам або ж донатив. Та кожен із цих, хай на перший погляд, невеликих кроків і дій, із кожним днем наближають нашу перемогу. Отримати цю нагороду є великою честю. Для мене, як і для усіх інших, це є джерелом натхнення й мотивація для подальшої роботи. Ми всі розуміємо, що перемога - це спільний результат дій кожного громадянина, які ми робимо кожного дня. Все буде Україна! Слава Україні!».