Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20.02.2023

Щорічно 20 лютого в Україні відзначають важливу дату – День Героїв Небесної Сотні.

Дев’ять років тому під час Революції Гідності вони віддали свої життя за європейське майбутнє України. Вони мужньо захищали права і свободи, демократичні цінності всієї української нації. Саме 20 лютого 2014 року на Майдані загинуло найбільше активістів.

Завідувач кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського НаУОА, кандидат історичних наук, доцент Микола Близняк зазначив:

«На мій погляд, Герої Небесної Сотні продовжили справу багатьох поколінь українців, які упродовж століть віддавали свої життя на вівтар української державності. Герої вкотре продемонстрували мужність українців і нашу безкомпромісність у боротьбі за демократичні цінності та свободу. Пам'ять про них зараз належно зберігається, адже вони дали нам можливість жити і працювати у вільній Україні. Сьогодні продовжується самовіддана й героїчна боротьба українців за можливість посісти гідне місце у європейській сім'ї народів».

Сьогодні Україна теж переживає складні часи. Тому ми повинні й надалі продовжувати боротися за такі цінності, як гідність і свобода.

Події на Майдані, як і результати російської агресії в Україні, весь світ пам’ятатиме ще упродовж століть. Але ми вистоїмо й переможемо, бо за нами правда! Слава Україні! Героям слава!