Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання взяли участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю

19.10.2023

19 жовтня викладачі кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання разом із здобувачами спеціальності «Громадське здоров’я» взяли участь у роботі науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання громадського здоров’я та екологічної безпеки України». Присвячений захід 140-річчю з дня народження академіка О. М. Марзєєва (19 Марзєєвські читання).

Організаторами цього щорічного наукового заходу стали Національна академія медичних наук України; ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України»; ГО «Українська Асоціація громадського здоров’я».

Із доповідями на конференції виступили завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання, доктор медичних наук, професор Ігор Гущук («Яке майбутнє у вітчизняної системи охорони громадського здоров’я?») і старша викладачка кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання, кандидатка медичних наук Інна Хоронжевська («ПЛР-діагностика як ефективний інструмент в діагностиці та протидії біологічним загрозам на сучасному етапі»).

Крім пленарної сесії, відбулось 2 наукові секції: «Сучасні виклики в системі громадського здоров’я» і «Міжсекторальна та міждисциплінарна співпраця у сфері громадського здоров’я, охорони довкілля та змін клімату», які охопили великий перелік актуальних питань у сфері громадського здоров’я. 

Участь у конференції взяли й відомі зарубіжні фахівці, зокрема з вітальними словами й виступами звернулися:

  • Франческа Рациоппі, керівниця офісу Європейського регіонального бюро ВООЗ, Європейський центр навколишнього середовища та здоров’я (Бонн, Німеччина) на тему «Основні результати сьомої міністерської конференції з питань навколишнього середовища та здоров’я»;
  • докторка Елізабет Паунович, членкиня міжнародної асоціації партнерств охорони здоров'я (Белград, Сербія) на тему «Важливість зміцнення системи охорони здоров’я для реагування на проблеми зміни клімату»;
  • Шинзо Кімура, доцент кафедри радіаційної гігієни та міжнародної епідеміології Медичного університету Доккіо (Японія) на тему «Проблеми з оцінкою захворюваності на рак щитовидної залози у префектурі Фукусіма у звіті про UNSCEAR 2020».

З програмою, тезами й проєктом Резолюції науково-практичної конференції можна ознайомитись за покликанням: http://www.health.gov.ua/www.nsf/all/u05-01?opendocument