Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Із Днем народження, Острозька академіє!

19.10.2023

19 жовтня Національний університет «Острозька академія» відзначає 447 років із моменту заснування й 29-річчя з моменту відродження.

Відзначення цього дня розпочалися з прагнення згуртуватися й підкреслити важливість духовності, який відзначив молебень до Дня академії у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького. 

Настоятель храму, протоієрей Василь Жуковський зауважив:

«Уже багато років ми трудимося для Острозької академії, молимося, навчаємося й самі навчаємо. Усе для того, щоб підготувати нашу молодь високопрофесійно , високодуховно , високоморально. Нехай Бог благословить наш сьогоднішній день, який дозволить викладачам, студентам і гостям академії провести його з користю».

Під час урочистого відкриття Дня університету ректор НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник звернувся із вітальним словом до викладачів і студентів:

«Щиросердечно вітаю вас, дорогі мої спудеї, мої бджолята, високошановні викладачі і співробітники з 29-ою річницею Національного університету «Острозька академія». Ми усвідомлюємо, що це свято сьогодні могло бути більш динамічним, веселим і щасливим, проте ми розуміємо, що зараз наші воїни захищають нас із вами в цій страшній кровопролитній війні й віддають найдорожче, що в них є - своє життя.
Ті, що живуть - мають жити й багато працювати для того, аби створювати матеріальну й моральну підтримку для наших захисників, а Острозька академія достойно це робить.
Щиро бажаю, щоб наш академічний вулик був і надалі таким дружнім, був такою ж сім'єю, нехай у ньому завжди народжуються хороші й робочі рої. Бажаю нам усім миру, перемоги і щастя!»

Святкування Дня університету продовжилося ярмарком «Засвіти серця дітям!», упродовж якого відбувся аукціон лотів, конкурс між факультетами/інститутами “Супер-бджілка”, співанка, "Алея студентських організацій", упродовж дня також тривав аукціон «Кава з викладачем».

Під час ярмарку творчі вихованці університету представляли свої художні доробки , продавали смаколики, сувеніри із символікою університету, демонстрували власні таланти в танцювальних і сольних номерах.

Цьогоріч захід був благодійним, адже спільнотність університету має важливе завдання у сприянні добрим справам і підтримці тих, кому це потрібно. Тому уся академічна спільнота об'єднала спільні зусилля задля допомоги дітям Старого Салтова.

Згодом відбулася урочиста конференція трудового колективу, під час якої ректор НаУОА поділився історією відродження Острозької академії, її значущими досягненнями й перемогами, а також окреслив важливі виклики, із якими стикався університет і відзначив дипломами кращих працівників року.

Крім цього, Музей історії НаУОА спільно з партнерами Town Image Studio презентували підсумки проєктів на базі новоствореного Центру креативних індустрій , де розповіли про напрямки діяльності центру й презентували анімаційні відео про родину князів Острозьких.

Упродовж дня студенти мали можливість відвідати книжкові виставки до Дня університету в Науковій бібліотеці НаУОА, залі абонементу імені Віталія й Олени Гайдуків, а ще книжкову виставку «З історії Острозької академії».