Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулося відкриття Центру досконалості імені Жана Моне «Хаб європейських рішень»

18.10.2023

18 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося відкриття Центру досконалості імені Жана Моне «Хаб європейських рішень».

Кандидатка юридичних наук, доцентка, директорка Навчально-наукового інституту права ім. Іоаникія Малиновського, керівниця проєкту Hub of the EU solutions Ольга Балацька зазначила: 

«Головною метою хабу є створення багатофункціонального центру сучасної освіти, експертизи та лідерства щодо європейських рішень, підтримки та взаємодії між секторами освіти, бізнесу, влади та громадянського суспільства в Україні, поширення знань про ЄС та підвищення обізнаності про роль інституцій ЄС у розвитку українського суспільства».

HEUS буде організований у форматі кластерів, яких буде 4 - це law and soft skills, security and information, start-up and digitalization, та openness and expertise. Вони разом створять багатофункціональний і транснаціональний, міждисциплінарний та інноваційний простір центру. Кластери започатковують інноваційний навчальний хаб для викладацької діяльності й підвищення кваліфікації цільової аудиторії у сфері європейських студій. Це сприятиме кращому розумінню структури й інтерпретації права ЄС та його застосування, безпеки ЄС, цифрових питань ЄС на основі нових технологій викладання й бачення.

Цілями проекту є:

  1. Створити інноваційний навчальний хаб (центр) для викладацької діяльності, підвищення кваліфікації цільової аудиторії у сфері європейських студій.
  2. Створити портал експертиз, досліджень та аналітики даних щодо партнерства між Україною та ЄС з корисними ресурсами ЄС, консультаціями, юридичними рішеннями та експертизами.
  3. Створити платформу для співпраці, комунікації та діалогу між українськими та міжнародними партнерами.
  4. Розробити багатофункціональний портал для оновлення, удосконалення та впровадження існуючих рішень, контенту, матеріалів ЄС за допомогою унікальних засобів інформаційних технологій, діджиталізації, заходів безпеки, практичного застосування та імплементації між українськими та міжнародними партнерами.
  5. Створити мережу для розповсюдження інформації, поширення та обміну основними питаннями, досвідом, рішеннями та напрацюваннями з питань, що стосуються співпраці між Україною та ЄС.

За словами Ольги Балацької, Центр також слугуватиме ринковим порталом експертизи, досліджень й аналітики даних щодо партнерства між Україною та ЄС з корисними ресурсами, консультаціями, правовими рішеннями та експертизою, наприклад, це дайджести ЄС, політичні документи ЄС, звіти про дотримання законодавства ЄС, практичні контрольні списки, посібники з питань, пов'язаних з ЄС в Україні, як для місцевих, так і для національних стейкхолдерів.

Проєкт спрямований на досягнення цієї мети, пропонуючи широкий спектр освітніх, наукових, аналітичних, інформаційних і технологічних заходів та рішень для різних цільових груп, зокрема студентів, вчителів, викладачів, дослідників, юристів, дипломатів, політиків, державних службовців та інших.

Орієнтуючись на широку аудиторію, керівники проєкту переконані, що він стане одним із визначних на ринку просування стандартів і цінностей ЄС в Україні та країнах-членах ЄС.

Після відкриття центру відбулося мережеве кафе ЄС – 15-20 хвилинні раунди дискусій за участі 4-6 осіб. У раундах відбувся обмін учасниками групи, де учасники презентували свої ідеї щодо питань ЄС.