Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся ХІХ З'їзд Всеукраїнського Лікарського Товариства

17.11.2023

16-17 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбувся ХІХ з'їзд Всеукраїнського Лікарського Товариства (ВУЛТ). 

Організатори заходу - оргкомітет ВУЛТ і кафедра громадського здоров'я та фізичного виховання НаУОА.

Учасників і делегатів з'їзду привітали ректор НаУОА Ігор Пасічник, Президент ВУЛТ Олег Мусій, директор Департаменту цивільного захисту та охорони здоровʼя населення РОВА Олег Вівсянник, ректор Луганського державного медуніверситету Сергій Смірнов, заступник голови Острозької ОТГ Олександр Харчук, директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров, Голова правління ВУЛТ Даніель Карабаєв та ін.

У вітальному слові Ігор Пасічник провів історичне порівняння й відмітив, що з моменту створення Острозької академії у 1576 році із 7 предметів, які викладались, була і медицина:

«І через майже 440 років НаУОА перший в Україні ЗВО, який відкрив спеціальність «Громадське здоров'я» та вже випустив близько 80 фахівців. Гасло НаУОА «Традиція, що творить майбутнє» набуває реального змісту, коли у стінах академії медична спільнота України обговорює актуальні потреби й сучасні виклики для системи охорони здоровʼя».

«Наша сьогоднішня місія в Острозькій академії надзвичайно почесна і приємна. Цей університет став господарем ХІХ Конгресу Всеукраїнського Лікарського Товариства , який проводиться кожних два роки. Розвиток університету співпадає з нашим баченням розвитку медицини загалом. Безумовно, дуже правильно і прогресивно, що не тільки медичні навчальні заклади приймають лікарів, а й надзвичайно історичне місце - Острозька академія. Чудово, що під час російсько-української війни ми можемо очно тут зустрітися колективом наших медиків, які об'єднані у всеукраїнському лікарському товаристві з метою напрацювати наші плани на два найближчі роки»,

зауважив Президент Всеукраїнського Лікарського Товариства Олег Мусій.

У межах з'їзду проводилася також науково-практична конференція «Нове в медицині» (зареєстровано в реєстрі заходів БПР за № 5507383), де висвітлювались питання лікарського самоврядування, громадського здоров`я стану реформування галузі охорони здоров’я в Україні. Значну увагу доповідачі приділили ментальному здоровʼю населення в умовах війни, особливостям перебігу сучасної бойової травми у військовослужбовців Збройних сил України, посттравматичним станам і реабілітації.

«Всеукраїнське Лікарське Товариство/Ukrainian Medical Association є неприбутковою добровільною громадською організацією, яка об’єднує лікарів України, незалежно від спеціальності, місця роботи й мешкання, національності, релігійних переконань та партійної належності. ВУЛТ вважає себе продовжувачем традицій Українського Лікарського Товариства у Львові, заснованого у 1910 році та Всеукраїнської Спілки Лікарів, заснованої в Києві 1917 року.

ВУЛТ ставить за мету сприяння охороні й зміцненню здоров’я українського народу, розвиток вітчизняної медичної науки, участь у вирішенні медичних проблем, сприяння професійному росту медичних працівників, їх правовому й соціальному захисту, задоволення своїх законних соціальних, економічних, творчих й інших спільних інтересів. Визначальним напрямком діяльності ВУЛТ останніх років є запровадження в Україні лікарського самоврядування»,

зауважив завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА, член Правління ВУЛТ Ігор Гущук.

З програмою з'їзду й пленарними виступами можна ознайомитися за покликанням: http://www.vult.org.ua/%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%96%D0%B2/