Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся День відкритих дверей

17.11.2023

17 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей НаУОА «Всеукраїнський форум майбутніх спудеїв ОА». Захід відбувався в очному форматі.

На захід завітало понад 170 абітурієнтів, їхніх батьків і вчителів із 5 областей України: Рівненської, Вінницької, Хмельницької, Житомирської та Київської.

Із вітальним словом до всіх присутніх звернувся ректор НаУОА Ігор Пасічник:

«Щиро вітаю вас, дорогі абітурієнти, ваших батьків і вчителів у стінах Національного університету «Острозька академія». Дякую, що ви завітали до нас сьогодні. Бог всесильний, тому кожній людині він дає шанс. Частина людей використовує його й досягає чогось, а частина – відмовляється від нього. Закликаю вас якомога частіше використовувати ці шанси. Бог подарував мені велике щастя – відродити Острозьку академію, це був мій шанс і я його використав. Зараз сидячи в аудиторії Острозької академії, Бог дає Вам шанс отримати якісну освіту й досягнути чогось у житті. Я переконаний, що частина з вас мріє про великі міста або, можливо, думає покинути Україну й навчатися за кордоном. Але наразі Україна найбільше потребує вас, тих, хто її не покине, не зрадить; молодих людей, які зможуть отримати блискучу освіту. Тому впевнено кажу, що таку освіту ви можете отримати в Острозькій академії».

Також під час заходу помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка Приймальної комісії НаУОА Юлія Харчук розповіла про особливості й новації Вступної кампанії-2024 року прийому до університету за різними спеціальностями/освітніми програмами.

«Національний університет «Острозька академія» приваблює абітурієнтів якісними освітніми послугами, відсутністю корупції, потужною матеріально-технічною базою, можливістю участі в міжнародних обмінних програмах, корпоративною культурою, традиціями й історією. Основне завдання й покликання Дня відкритих дверей, а цьогоріч Всеукраїнського форуму майбутніх спудеїв ОА, приуроченому до Міжнародного дня студента – це максимальна інформаційна підтримка щодо особливостей Вступної кампанії 2024 року, допомога обрати спеціальність розумом, а Острозьку академію - серцем, успішно змінити свій статус абітурієнта на спудея омріяної освітньої програми НаУОА. Упевнені, що учасники форуму згодом на власному прикладі переконаються, що Острозька академія – унікальний заклад вищої освіти, який формує високоінтелектуальну, національно-патріотичну, духовно-моральну, конкурентоспроможну молодь, відповідальних інноваторів, які творять щасливе майбутнє незалежної та успішної України. Дякуємо ЗСУ за таку можливість. Разом наближаємо перемогу на освітньому фронті»,

зауважила Юлія Харчук.

Під час заходу всі присутні мали можливість взаємодії з представниками навчального закладу. Учасники могли поставити різноманітні запитання щодо навчання, факультетів, програм й інших аспектів студентського життя. Представники університету відповідали на всі питання, надаючи докладні й вичерпні відповіді, що сприяло кращому розумінню можливостей і переваг, які надає університет своїм студентам.

Під час заходу керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів, керівниця профорієнтаційного корпусу НаУОА Софія Люзюк ознайомила присутніх з особливостями функціювання кожної зі спеціальностей.

«Мені дуже приємно, що нас люблять вступники. Незважаючи на війну й обмежену кількість місць у зв'язку з безпековою ситуацією, понад 170 абітурієнтів завітали до нас. Максимально привітні, щирі, натхненні вступники справді здатні змінювати країну на краще. Вони разом із батьками мали можливість познайомитися з працівниками закладу, поставити запитання, взяти участь в активностях, приурочених до Дня студента, побувати на екскурсіях і заняттях. Дякуємо ЗСУ, що дають шанс нам проводити такі заходи й робити все можливе в тилу для подальшого розквіту України»,

зазначила Софія Лозюк.

Після зустрічі із адміністрацією університету учасники зустрілися з деканами факультетів/директорами інститутів, відвідали заняття в Острозькій академії, познайомилися із студентським самоврядуванням , де більше дізналися про спеціальності, які їх цікавлять.

Завершальним етапом стала екскурсія університетом і Музеєм історії НаУОА, що дозволило учасникам Дня відкритих дверей не лише поглибити знання про навчальний заклад, а й ознайомитися з історією університету і його впливом на розвиток освіти в регіоні. Учасники мали можливість дізнатися про видатних випускників, історичні події й етапи розвитку Острозької академії, що допомогло зрозуміти його цінності й традиції.