Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Виїзна зимова бізнес-школа НаУОА в НВК м. Славута

17.02.2023

17 лютого успішно відбулася виїзна зимова бізнес-школа НаУОА в НВК м. Славута. Учасники школи, одинадцятикласники, мали можливість поглибити свої знання щодо підприємницького середовища, створення бізнес-ідей, важливості обліку, оподаткування, фінансового аналізу, гнучкого прийняття управлінських рішень під час здійснення підприємницької діяльності.

Своїми знаннями й досвідом із слухачами радо ділилися викладачі кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА: докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри Ольга Дем‘янчук; кандидатка економічних наук, старша викладачка, бухгалтерка-практикиня з багаторічним стажем, підприємиця Наталія Ногінова; кандидатка економічних наук, доцентка, помічниця ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук.

«Місія бізнес-школи НаУОА – це популяризація фінансової та облікової грамотності у веденні бізнесу серед молоді як шляху до їхньої особистої реалізації. Фінанси та облік з НаУОА вивчайте – успішними в бізнесі ставайте!»,

зазначила Ольга Дем’янчук.

«Бухгалтер, економіст, фінансист... Чи потрібні ці професії? Звичайно, потрібні, навіть для дуже маленької компанії. Бухгалтер – професія, яка завжди користується попитом. Законодавство постійно змінюється, а для ведення бізнесу потрібно вміти розумітися у всіх тонкощах бухгалтерії. Бухгалтери або податкові агенти займаються нарахуванням заробітної плати, складають бізнес-плани, створюють і надсилають звітність до фіскальної служби, обробляють документацію, ведуть податковий і бухгалтерський облік підприємств й організацій. Скільки б не минуло часу, як би не змінювався світ, бухгалтери будуть потрібні до тих пір, поки існуватимуть економічні відносини. Професійний бухгалтер ніколи не залишиться без роботи»,

додала Наталія Ногінова.

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, доцентка, кандидатка економічних наук, відповідальна секретарка Приймальної комісії НаУОА Юлія Харчук підсумувала:

«Сьогодні працюючи з вами, дорога молодь, ми з радістю ділимося своїм досвідом і знаннями, щиро дякуючи ЗСУ за таку можливість. Наше основне завдання – мотивувати вас до постійного розвитку й удосконалення заради вашого успішного майбутнього, а відтак – розквіту нашої незалежної й незламної України! Дякуємо вам і вашим вчителям за нашу сьогоднішню плідну співпрацю. Запрошуємо вас на Весняну бізнес-школу, яка відбудеться 28 квітня в очному форматі на базі Національного університету «Острозька академія. Разом наближаємо перемогу на освітньому фронті! Робимо вступ 2023 успішним разом, обираючи професію розумом і серцем!»

Директорка НВК м. Славути Світлана Ліскова зазначила:

"Зустріч з людьми, які розширюють світогляд, відкривають щось нове, завжди захоплює, змушує замислитися, усвідомити, аналізувати, а також робити правильний вибір. Успішні науковці Національного університету «Острозька академія» під час мотиваційної зустрічі зі здобувачами освіти 11-х класів НВК поділилися знаннями, досвідом, вмінням правильно обрати сферу професійної діяльності, як її опанувати й досягнути найбільших результатів, а також спонукали учнів до пошуку нових ідей, інноваційних рішень, створення проєктів. Після плідного, змістовного, живого спілкування переконалися, що і в умовах воєнного стану освітнє життя триває – домовляємося про подальшу співпрацю з Острозькою академією! Щиро дякуємо Юлії Юріївні Харчук, Ользі Іванівні Дем’янчук, Наталії Миколаївні Ногіновій і бажаємо процвітання славній Острозькій академії".

Учениця 11-А класу Юлія Косюк зазначила:

«Представники Острозької академії розповідали нам про те, як можна розпочати бізнес, які типи керівників є, відмінність різних фінансових понять і термінів. Це було справді пізнавально й корисно для нас як майбутніх абітурієнтів. Упевнена, що чимала кількість учнів цим зацікавилася. Із захопленням слухала викладачів. Найголовніше те, що ми мали змогу відчути себе в ролі підприємців-початківців, адже придумували свої бізнес-ідеї та представляли їх. Давно не бачила стільки захоплених очей. Цей досвід допоміг нам ще більше зрозуміти, що, працюючи в команді, ми здатні на все».

Учениця 11-А класу Олександра Шадріна додала:

«Зустріч із викладачами з Острозької академії мені дуже сподобалася. Під час цієї конференції ми почули багато нового про бізнес і підприємство; брали участь у створенні власного бізнес-проєкту. Викладачі Острозької академії вислухали наші ідеї та думки щодо теми зустрічі. Велика подяка представникам Острозької академії та нашим вчителям, за те, що попри перешкоди, які траплялись, вони допомогли нам зрозуміти, чи хочемо ми пов'язати своє життя з бізнесом, а також більш чітко визначитись із майбутньою професією ».

Учениця 11-Б класу Анастасія Дідушок зауважила:

«Ми, учні 11-Б класу, хочемо висловити свою подяку викладачам з Острозької академії , які провели нам чудову профорієнтацію та розказали багато корисної інформації щодо створення майбутнього бізнесу. Викладачі дали нам змогу висловити свої думки і створити проєкт нашої бізнес-ідеї, який потім ми змогли захистити й представити публіці. Також дуже чудово те, що в команді працювали абсолютно різні люди, з різними поглядами й думками, але попри це, ми все одно дійшли згоди і зважали на думку кожного. Загалом бесіда була дуже цікавою та інформативною».

Для участі у Весняній бізнес-школі в Острозькій академії реєструйтеся за покликанням: https://forms.gle/hCiSV6RMVaGcxtYt7

Детальніше про освітні програми на сайті для вступників Абітурієнт ОА:

 

Читайте також: