Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася акція «Вакцинація на захисті вашого здоров’я»

16.11.2023

16 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася виїзна акція «Вакцинація на захисті вашого здоров’я». Цей захід ініціювали кафедра громадського здоров`я та фізичного виховання НаУОА спільно з ДУ "Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

В університеті вакцинували викладачів, студентів і співробітників НаУОА від грипу, дифтерії й правця. Також проводили медичний огляд і надавали всю необхідну допомогу. Усі охочі мали можливість виміряти рівень цукру в крові, зробити ПЛР тест на визначення Covid-19.

«Сьогодні ми знаходимося в древньому Острозі. У нас працює мобільна бригада, яка проводить профілактичні щеплення викладачам, студентам і всім охочим. Метою цієї акції є наближення медичної послуги до населення. Всесвітня організація охорони здоров'я забезпечує нас технічними засобами пересування й іншим необхідним обладнанням для того, щоб мобільні бригади могли їздити в населені пункти; щоб медична допомога й профілактичні заходи, які проводимо, були доступними кожному громадянину»,

зазначає заступник генерального директора центру профілактичних хвороб Рівненської області Олександр Бялковський.

Вакцинація має великий вплив на суспільство, але для кожного індивіда це також особистий внесок у власне здоров'я й безпеку.

«Основна мотивація взяти участь у цій акції – це передусім догляд за власним здоров'ям, бо ми, викладачі, педагоги, повинні стежити за здоров'ям у зв'язку з тим, що спілкуємося зі студентами, відвідувачами. Для нас важливо дбати не лише про себе, а й про інших. Окрім того, культура здоров'я в Україні тільки починає формуватися, а вакцинація – один із найважливіших елементів цієї культури»,

особистим досвідом ділиться директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Максим Карповець, який вже пройшов вакцинацію.

Участь у цій акції є проявом громадської відповідальності. Вакцинація відіграє основну роль у будівництві стійкого суспільства, яке може врегулювати загрози з боку інфекційних захворювань і швидко реагувати на можливі виклики в галузі громадського здоров'я.