Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії долучилися до Всесвітнього дня прибирання

18.09.2023

16 вересня під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах України з дотриманням обмежень воєнного часу, із врахуванням норм безпеки та географічних особливостей регіонів, відбулися акції до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». До заходу долучилися і студенти Національного університету «Острозька академія».

Основна мета цього дня – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами й відповідального споживання ресурсів серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

«Цьогоріч я стала однією з координаторок Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» в Україні і разом із Братством спудеїв ми прибрали одну з локацій в Острозі. Хочеться подякувати кожному і кожній, хто долучився, також дякуємо представникам Червоного Хреста за допомогу в прибиранні. Прекрасно, що студенти й не байдужі громадяни беруть участь у прибираннях і розуміють, що сьогодні важливо розвивати свідоме й екологічно відповідальне громадянське суспільство»,

зазначила студентка 3 курсу спеціальності 081 Право, координаторка заходу Ніна Заєва.

Враженнями від участі поділилася студентка 2 курсу спеціальності 256 Національна безпека Олександра Кузьмінська:

«Для мене тема забруднення природи досить важлива. Українці втрачають надто багато через свою безвідповідальність – і це стосується забруднення навколо теж. У нас недостатньо базової свідомості й розуміння, які можуть бути наслідки недбалості. Тому треба починати з себе й показувати приклад, брати ініціативу, поширювати ідею. Цей захід був хоч і досить локальним, але, вірю, що хоч на трохи змінив світ на краще».