Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про сучасну геополітичну ситуацію у світі говорили в Острозькій академії

14.06.2023

У рамках співпраці між Національним університетом «Острозька академія» і Воєнно-дипломатичною академією імені Євгенія Березняка 14 червня відбулася лекція для студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки.

Лекцію на тему «Сучасна геополітична ситуація у світі: вплив на Україну» прочитав кандидат політичних наук, професор кафедри міжнародних відносин та стратегічних комунікацій Олег Олешко.

«Сьогодні в нас буде чергова лекція від колег із Воєнно-дипломатичної академії імені Євгенія Березняка, із якими ми продовжуємо співпрацю. Тема надзвичайно важлива. Бачимо, як геополітичні розлами, суперечливі моменти, пов’язані з формуванням міжнародної політики, зараз стають актуальнішими. Війна росії ще більше загострила цю ситуацію»,

зазначив доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук.

Під час зустрічі Олег Олешко розповів про:

  • стан політики у світі;
  • геополітичні цикли;
  • глобальне політичне середовище;
  • концепцію повного світу тощо.