Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася зустріч із помічницею Голови представництва НАТО в Україні

13.12.2023

13 грудня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів спеціальності ОПП «Міжнародні відносини» та «Національна безпека» із випускницею НаУОА, помічницею Голови представництва НАТО в Україні Аліною Горбатюк.

Вона була організована доценткою кафедри міжнародних відносин Наталією Конопкою.

Під час зустрічі Аліна Горбатюк поділилася своїм особистим досвідом й історією навчання в Острозькій академії, що стало важливим етапом у її професійному становленні. Вона надихнула студентів своєю професійною кар'єрою й зазначила, що основні знання й навички, отримані під час навчання, виявилися дуже корисними в її подальших зусиллях.

«Працевлаштуватися на бажану роботу цілком реально. Головне - працювати на своє резюме ще із студентських часів та послідовно рухатися до своєї мети. У кожного, звісно, свій шлях і своє уявлення про «ідеальну» карʼєру, однак базові правила: не лінись, працюй над собою, побільше стажуйся та наполегливо пробуй актуальні для всіх. 

Студенти Острозької академії - це окрема любов. Особлива атмосфера академії дійсно присутня у всіх її випускниках, і це завжди щастя поспілкуватися із близькими духом людьми - амбіційними, розумними і наполегливими»,

розповідає Аліна Горбатюк.

Під час виступу спікерка розповіла про основні аспекти успішного працевлаштування й поділилася порадами, які можуть виявитися корисними в цій сфері діяльності. Вона зосереджувалася на розвитку особистих і міжособистісних навичок, важливості мережі контактів, наголошувала на тому, що важливо випробовувати свої сили ще під час навчання, не боятися, а сміливо долати труднощі й досягати своїх цілей.

Зустріч стала хорошою нагодою для студентів отримати цінний досвід і поради від людини, яка успішно пройшла шлях від студентки до фахівчині в міжнародних відносинах.

«Навчатися на спеціальності «Міжнародні відносини» - це як стрибати з парашута, не знаючи, чи зможеш відкрити для себе подальші можливості розвитку в цій сфері, чи ні. Проте зустріч з Аліною Горбатюк дала надію на, те що від кожного з нас залежить наше успішне майбутнє. Вона дала поради і вказала на певні шляхи для отримання стажування в різних посольствах, поділилася навичками, які повинні мати спеціалісти з міжнародних відносин і своїм прикладом показала, що все можливо, варто лише постаратися. Дякуємо Аліні Горбатюк за зустріч і будемо раді бачити її у стінах нашої академії знову!»,

поділилася враженнями студентка 2-го курсу ОПП «Міжнародні відносини» Софія Дячук.