Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії обговорили фільм «Криниця для спраглих»

13.09.2023

До Дня українського кіно 13 вересня в підземній мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» відбулися показ й обговорення класики українського кіно – стрічки Юрія Іллєнка «Криниця для спраглих». Ініціювала захід кафедра філософії та культурного менеджменту НаУОА.

«З 2009 року у цьому приміщенні функціонувала підземна мистецька галерея, де ми проводили виставки, мистецькі події, зустрічі, поетичні вечори. Але 24 лютого це підземелля перетворилося на укриття. І нам надзвичайно приємно, що Максим В’ячеславович і кафедра філософії та культурного менеджменту ініціювали таку хорошу подію – кінопоказ. Сподіваємося, що традиція кіноклубу й різних мистецьких подій сьогодні відроджується»,

звернулася зі вступним словом директорка Музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк.

Модерував захід Максим Карповець – директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, кандидат філософських наук, доцент.

«Ми вирішили зібратися сьогодні й переглянути дебютну стрічку Юрія Іллєнка «Криниця для спраглих», яка є дуже важливою. Іллєнко – це яскравий представник українського поетичного кіно, яке вирізняє нас із-поміж інших. Поетичне кіно не завжди сюжетне, але воно естетично забарвлене, обрамлене, красиве, символічне. Фільм «Криниця для спраглих» важливий тим, що він резонує із сьогоденням. Після перегляду ви дізнаєтеся про нас сьогоденних, національну ідею, основні цінності для українців»,

зазначив Максим Карповець.

Враженнями від перегляду фільму поділилася студентка 1 курсу спеціальності 035.01 Українська мова та література Софія Нечипорук:

«Мені дуже сподобалося. У залі панувала таємнича атмосфера. Усе було надзвичайно «книжково»: підземелля XVIII століття, невелика група людей, чорно-білий сюрреалістичний фільм... Я повністю насолодилася цим, а під час обговорення фільму знайшла для себе нові сенси та ідеї. Дуже рада, що в університеті відбулася така подія, адже це наповнює студентські роки не лише навчанням, а й духовним розвитком».