Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Книга не втратить своєї актуальності

12.12.2023

Доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА Ігор Гущук та директорка Наукової бібліотеки Галина Цеп’юк 12 грудня взяли участь у роботі круглого столу Рівненської наукової медичної бібліотеки на тему «Підвищення ефективності функціонування сучасної бібліотеки в умовах воєнного стану».

Під час вітального слова директор Департаменту ЦЗ та ОЗ населення РОДА Олег Вівсянник підкреслив роль наукової медичної бібліотеки в професійному розвитку медиків, особливо від початку повномасштабного вторгнення.

«Книга для мене була й залишається світочем в життєвому морі й цивілізаційні процеси не применшать значимість і важливість особистісного спілкування з книгою. Наша кафедра також зробила певний внесок до цих процесів. У 2020 року ми спільно з кафедрою національної безпеки та Академією Служби безпеки підготували навчальний посібник «Біологічна безпека та біологічний захист держави як складові національної безпеки України». Зараз ми працюємо над  підготовкою  навчального посібника з громадського здоров’я. Варто зазначити, що у 2022 році кафедра започаткувала перший в Україні, після відкриття спеціальності, журнал «Public Health Journal», який наразі вже має статус фахового за шифрами 229 та 227»,

зазначив Ігор Гущук.

«Наукова бібліотека НаУОА й Рівненська наукова медична бібліотека мають тісну співпрацю. Сьогодні ми обговорили питання міжбібліотечного абонементу для обміну необхідною науковою літературою нашим студентам і проведення інформаційно-просвітницьких заходів, присвячених ментальному здоров’ю»,

підсумувала Галина Цеп’юк.