Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія вчергове передала гуманітарну допомогу у шпиталі Запоріжжя

14.12.2023

У межах співпраці оперативне командування «Захід» і Національний університет «Острозька академія» продовжують реалізовувати проєкт підтримки поранених воїнів, які проходять курс лікування у шпиталях Запоріжжя.

Зокрема 12 грудня Острозька академія організувала й передала гуманітарну допомогу, а саме медицину, солодощі, фрукти, засоби гігієни, теплий одяг, термобілизну, консервацію тощо.

Докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА Руслана Каламаж зазначила:

«Ми вже вшосте у цьому році передаємо допомогу українським воїнам у шпиталі. До збору долучилися всі інститути й факультети Острозької академії, а також Братство спудеїв. Ми хотіли в цей передріздвяний час подарувати нашим захисникам трохи тепла, добра, моральної та духовної підтримки, і, звичайно, смаколиків. Вдячні їм за те, що можемо навчати й навчатися, безпечно жити й працювати. Будемо продовжувати допомагати нашим захисникам, щоб підтримувати їх. Разом наближаємо перемогу!»

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Харчук наголосила:

«З оперативним командуванням «Захід» Острозька академія співпрацює вже три роки. Ми з радістю долучаємося до ініціатив наших військових. Щиро вдячні всім, хто долучився до збору допомоги для наших мужніх, незламних захисників і захисниць. Хай зібрані дружньою студентсько-викладацькою академічною родиною продукти харчування й солодощі додадуть сил і натхнення нашим героям для швидкого одужання. Хай кожен український воїн відчує нашу турботу й безмежну вдячність. У єдності наша сила! Разом переможемо!»

Директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець зауважив:

«Нам вдалося зібрати 11500 гривень. Придбали засоби особистої гігієни (станки, піну для бриття, мило, зубну пасту, щітки тощо) і спортивний одяг (штани й футболки). Залишилось 2067 гривень, які ми передали хлопцям на дизельне паливо. Велика вдячність колегам інституту, а також усім тим, хто долучився до збору».

Декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент Олександр Новоселецький додав:

«Економічний факультет виявив свою глибоку підтримку пораненим бійцям ЗСУ, передавши більше ста закруток картоплі з м'ясом, солодощі й печиво. Цей внесок спрямований на полегшення стану наших воїнів і сприяння їхньому швидкому одужанню. Спільна ініціатива демонструє нашу турботу й солідарність з героями, які ризикують своїм життям заради нашої безпеки».

Директорка Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського, кандидатка юридичних наук, доцентка Ольга Балацька зазначила:

«Колектив викладачів і студентів Інституту права долучився до акції щодо збору допомоги й підтримки поранених у Запоріжжі. На зібрані кошти ми придбали солодощі, продукти харчування, засоби гігієни, інші необхідні речі. Сподіваємось, що ця допомога підтримає поранених і постраждалих, які знаходяться у шпиталі, подарує їм жменю добра і святкового настрою; запевнить, що ми не знаходимось осторонь війни й продовжуємо всіляко допомагати як військовим, так і цивільному населенню».

Директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, кандидатка наук з державного управління, доцентка Олена Шершньова наголосила:

«У часи війни важливо підтримувати одне одного як словом, так і ділом! Так, викладачі й працівники Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки радо відгукнулись на заклик про допомогу, зібравши кошти й закупивши продукти, зокрема, печиво, шоколад, згущене молоко, джем, консерви, каші швидкого приготування, а також серветки, вологі серветки й чоловічі шкарпетки. Сподіваємось на швидше одужання наших захисників!»

Директорка Навчально-наукового інституту лінгвістики, кандидатка пмихологічних наук, доцентка Інна Ковальчук підсумувала:

«Інститут лінгвістики передав нашим захисникам солодощі, мед, тушківки, ліки, санітайзери, марлеві серветки, мило, горіхи, консервацію. Щиро дякуємо колегам інституту, які долучилися до збору. Ми робимо все заради перемоги».

Начальник відділення цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Захід», полковник Андрій Рисюк підсумував:

«Дякуємо колективу Національного університету «Острозька академія», альма-матері освітніх закладів Східної Європи, який, не зупиняючись, підтримує захисників, що зазнали поранень, захищаючи Україну! Лікувальні заклади Запоріжжя із вдячністю отримали продукти харчування, медичні препарати й засоби особистої гігієни! Особливі вітання від військовослужбовців спудейському колективу університету, який передав захисникам листівки із привітаннями до Різдвяних свят і побажаннями швидкого одужання зі словами вдячності за захист суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України!»

Щиро дякуємо всій академічній спільноті Острозької академії, а також тим, хто долучився й продовжує допомагати ЗСУ. Разом до перемоги!