Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вручено гранти випускників Острозької академії

12.11.2023

Цьогоріч п'ятеро студентів Національного університету "Острозька академія" здобули гранти від випускників. Ними стали: Мариняк Владислав, студент ННІ права імені Іоникія Малиновського; Анастасія Подвишенна, студентка ННІ лінгвістики; Анастасія Полюхович, студентка Економічного факультету; Ярослав Буркут, студент ННІ міжнародних відносин та національної безпеки; Олена Кулаковська, студентка ННІ соціально-гуманітарного менеджменту. Цей грант був започаткований випускниками Острозької академії для підтримки студентів, які навчаються на платній формі, мають значні успіхи в навчанні, активні в громадському житті університету та країни, але при цьому відчувають труднощі з оплатою за навчання. Цьогоріч зібрані кошти були розподілені в однаковій сумі для кожного вибраного грантоотримувача на чаткове покриття річної вартості навчання. 

"Будучи сам одним із тих, хто працював над створенням та реалізацією цієї ініціативи, хочу відзначити, що цей грант надзвичайно важливий. Він засвідчує єдність академічної спільноти Острозької академії, підтримку одне одного. Надзвичайно приємно, що коло грантодавців серед випускників з кожним роком розширюється, а відтак з кожним роком нам вдається зібрати більшу кількість коштів і надати більшу підтримку нинішнім спудеям нашої альма матер",

зазначив Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА, випускник ОА 1999 року.

"Освіта (якісна і ціннісна, як в Острозькій академії) - це не лише про «отримати знання», але й про формування певного світогляду, критичного мислення і системи цінностей. Мова йде про інструменти, які допомагають викристалізувати свої таланти, щоб робити світ кращим. А хто з нас не хоче жити у кращому світі?). Тож я переконана, що варто заохочувати талановиту молодь, підтримувати і мотивувати її. І долучитися до цього гранту - це відчути себе частиною важливої справи. Це про ту ж згуртованість і взаємопідтримку. Про братерство і особливий дух єдності, знайомий усім спудеям ОА. Дякую ініціаторам та організаторам, які дбають про збір коштів і прозорий їх розподіл! Ваша щирість спонукає довіряти проєкту і пишатися хоча б невеличкою причетністю до нього",

зазначила Дар'я Комар (Швая), випускниця ОА 2009 року.

Студенти, які отримують грант випускників, беруть участь в конкурсному відборі. Для цього кожного року відбувається процедура зголошення, розгляду заявок та голосування. До процесу відбору кандидатів на отримання гранту долучені усі випускники ОА, які беруть участь у зборі коштів. 

"Вельми вдячний за підтримку. Отримання цього гранту стало для мене особливою винагородою і щонайголовніше великою мотивацією продовжувати здобувати знання та старанно працювати на користь нашої держави.Така ініціатива від випускників Острозької академії по-справжньому надихає і вкотре доводить єдність та солідарність народу України. Ініціатори цього гранту є люди, які піклуються про долю та майбутнє України. Вони є чудовим прикладом не тільки для українського студентства, а й для всіх громадян нашої держави. Сподіваюсь, що у майбутньому теж приєднаюсь до цієї ініціативи та стану спонсором розвитку української молоді",

написав Ярослав Буркут, студент ННІ міжнародних відносин та національної безпеки.

"Хочу висловити щиру вдячність випускникам Острозької академеї, за можливість для студентів частково покривати витрати на навчання. Ви навіть уявити не можете на скільки це мотивує та додає сили. Я знаю що зможу підтвердити ваші надії щодо мене, я буде робити все, для України та її майбутнього!",

написала студентка економічного факультету Анастасія Полюхович.