Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Запрошуємо взяти участь у Міжнародному форумі «Права людини, демократія і верховенство права: взаємодія в ЄС»

09.06.2023

Команда проєкту «Права людини в Європейському Союзі» Національного університету «Острозька академія» запрошує взяти участь у Міжнародному форумі «Права людини, демократія і верховенство права: взаємодія в ЄС», який відбудеться 15 червня 2023 року

Форум проводиться в межах модуля Жана Моне програми Еразмус+ «Права людини в ЄС» (101085107 - HREU - ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH), що співфінансується Європейським Союзом.

Форум стане платформою для науково-педагогічних працівників, здобувачів, юристів, дослідників, громадських активістів для обговорення актуальних питань прав людини, демократії та верховенства права в Європі.

У контексті цьогорічного Форуму обговорюватимуться такі питання як вплив пандемії COVID-19, зокрема питання обов'язкової вакцинації, війни російської федерації проти України; політики демократії і заходів, спрямованих на заохочення й гарантування поваги до прав людини; нещодавня практика Європейського суду в контексті доступу до правосуддя та ролі судової влади в забезпеченні здійснення правосуддя та захист прав людини відповідно до Європейської Хартії.

Форум відбудеться у змішаному форматі:

Програма й деталі заходу за покликанням: https://www.facebook.com/hreuproject/ 

 

Додаткова інформація: 

Основні дискусійні панелі:

  • Цілі й цінності прав людини;
  • Демократія й пост-пандемічні виклики;
  • Верховенство права і правосуддя.

Мова заходів: українська й англійська

Умови участі й форма реєстрації за покликанням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScd-hL869BBLGIL5-yKK1AAze6LM5Yxk1U22NBfaP3efEwjhA/viewform

Контактна особа щодо участі в заході: керівниця проекту, Ольга Балацька, тел.: (097) 5028223; e-mail: olha.balatska@oa.edu.ua

Більше інформації на сайті організаторів: https://hreu.oa.edu.ua/ 

 

Додатково:

Проєкт: Erasmus+ Jean Monnet Modules № 101085107 – “HUMAN RIGHTS IN THE EU” / “ПРАВА ЛЮДИНИ В ЄС”. Основна мета проєкту – вивчення основних прав і свобод людини в ЄС та підвищення обізнаності про роль інституцій ЄС і розвиток відповідного законодавства. Цілями реалізації проєкту «Права людини в ЄС» є забезпечити розуміння цільовою аудиторією сфери фундаментальних людських прав і свобод в ЄС, громадянства ЄС, прецедентного права ЄС на основі нових технологій навчання й поширення знань про фундаментальні права людини в ЄС шляхом інформування широкої аудиторії про їхні права в контексті громадянства ЄС, просування стандартів законодавства і цінностей ЄС у правовій системі України та країн ЄС.