Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» розширює межі співпраці

10.03.2023

9 березня вихованці комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Костопільської міської ради відвідали Національний університет «Острозька академія». В екскурсійній поїздці взяли участь вихованці військо-патріотичного гуртка «Джура» і школи краєзнавства та туризму.

Під час поїздки діти відвідали цілу низку цікавих зустрічей та отримали багато нових знайомств і вражень. 

Спочатку відбулася екскурсія в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Острозького, де діти взяли участь у тренуванні із стрільби з пневматичної зброї, приміряли тактичне спорядження. Такий досвід стане в нагоді вихованцям військово-патріотичного гуртка «Джура».

Згодом вони відвідали староакадемічний корпус, музей і бібліотеку Острозької академії. Екскурсанти були вражені атмосферою, плеканням традицій та організацією навчання студентів НаУОА. 

Уже в новому корпусі відбулася зустріч із викладачами та студентами 1-2 курсу національної безпеки й політології. Про особливості й актуальність спеціальності «Національна безпека» розповів завідувач кафедри Микола Романов. Викладач Сергій Кардаш акцентував увагу присутніх на основних моментах навчання на спеціальності «Політологія».

Під час діалогу зі студентами вихованці позашкільного закладу дізналися про специфіку вступу й особливості навчання на вищевказаних спеціальностях. Запитань було чимало, а викладачі і студенти давали чіткі й розгорнуті відповіді на них.

Завершальним етапом зустрічі стала екскурсія новим корпусом Острозької академії та спільне фото біля патріотичного стенду.

Усі учасники отримали позитивні емоції й домовилися про подальші шляхи взаємодії.