Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася акція «Спортивний ранок»

07.09.2023

До Дня фізичної культури і спорту 7 вересня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася загальноуніверситетська акція популяризації здорового способу життя «Спортивний ранок». 

Завідувач секції фізичного виховання, старший викладач кафедри громадського здоров'я та фізичного виховання Геннадій Стадніков розповів:

«Руханка – це початок спортивного року; своєрідна презентація секцій, здорового способу життя, популяризація фізичної культури в нашому університеті. Під час руханки студенти можуть спробувати себе в різних видах спорту, дізнатися, як в Острозькій академії відбуваються заняття з фізичної культури. В Україні триває війна і студенти повинні бути здоровими, сильними, бо нам потрібна перемога».

В Острозькій академії здоровий спосіб життя популяризується з першого дня її заснування. Це вже стало своєрідною візитною карткою університету. Також у виші існують спеціальні премії і гранти для студентів, які ведуть здоровий спосіб життя й займаються спортом.

«Спортивний ранок в Острозькій академії проводиться починаючи із 2010 року. За хорошою традицією ми збираємось академічною спільнотою щоб мотивувати студентів займатися спортом. Ми розуміємо, що здоровий спосіб життя, – це завжди важливо й актуально, особливо в теперішніх умовах. Цю ранкову руханку, як і всі інші наші заходи, присвячуємо нашій перемозі і Збройним Силам України»,

 зазначає Руслана Каламаж, докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА.

Студентка 1 курсу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Альбіна Лебідь поділилася враженнями: 

«Після ранкової руханки в мене залишилися тільки позитивні емоції. Вражена, що долучилося дуже багато людей. Спорт – це життя. Надзвичайно рада, що Острозька академія, крім знань, прищеплює нам ще здоровий спосіб життя і спорт».