Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся семінар «Польська мова в Україні: проблеми та перспективи»

08.06.2023

Упродовж 6-7 червня на факультеті романо-германських мов був організований і проведений щорічний науково-методичний семінар для вчителів польської мови та студентів університету на тему «Współczesny język polski na Ukrainie — problemy i perspektywy» .  

Деканеса факультету романо-германських мов, доцентка Інна Ковальчук привітала учасників семінару:

«У такі важкі часи для нашої країни подібні заходи є надважливими, бо разом ми сильніші. Об’єднавши зусилля на науковому й освітянському фронті, наближаємо нашу перемогу. Україні після перемоги потрібен потужний науковий потенціал і саме такі заходи сприяють цьому». 

Доповіді для учасників семінару представили методисти Загальноукраїнського координаційно-методичного центру вивчення польської мови та культури м. Дрогобича Teresa Kleczek та Anna Miśkiewicz.

У роботі науково-методичного семінару взяли участь учителі польської мови з Рівного, Острога, Нетішина, Славути, Шепетівки, Берездова, Вінниці, Познані (Польща) і Литви.

Присутні активно взяли участь у дискусії, ставили питання й ділилися власним досвідом. Студенти також доєднувалися до обговорення. Учителі мали змогу отримати знання з польської мови, лінгвокраїнознавства та необхідні методичні рекомендації й дидактичні матеріали.

Модераторка й співорганізаторка семінару, викладачка кафедри індоєвропейських мов Юлія Кратюк зазначила, що проведення науково-методичних семінарів із польської мови вже стало традицією, а також є важливою подією для викладачів і вчителів польської мови.

Наприкінці семінару учасники подякували організаторам і доповідачам і зазначили, що участь у таких науково-методичних семінарах є важливою складовою їхньої професійної діяльності, бо дозволяє вдосконалювати знання, здобувати новий досвід і обмінюватися думками.