Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії розпочався курс «Гібридні загрози та європейська безпека»

06.03.2023

У межах виконання проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» в Національному університеті «Острозька академія» розпочався курс «Гібридні загрози та європейська безпека».

Лектор – Анатолій Худолій, завідувач кафедри англійської філології, доктор політичних наук, професор.

«Сертифікатна програма «Гібридні загрози та європейська безпека» спрямована на ознайомлення студентів із сучасною теорією гібридної війни, її особливостями та загрозами, які вона спричиняє»,

зазначив Анатолій Худолій.

Участь у курсі беруть понад 30 студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, а також Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту.

Після вивчення дисципліни студенти будуть спроможні:

  • розуміти історичний контекст, умови, обставини й приклади виникнення гібридних загроз;
  • оцінювати поняття та категорії, пов'язані з національною специфікою Європейського Союзу та НАТО, для визначення й розуміння гібридних загроз;
  • обговорювати й аналізувати приклади сучасних гібридних загроз;
  • аналізувати багатоаспектні типи гібридних загроз;
  • оцінювати можливості, обмеження й вимоги до ефективного використання комплексного підходу щодо оцінки гібридних загроз;
  • описувати й пояснювати основні здобутки у сфері сучасного безпекового середовища;
  • критично оцінювати механізм гібридних загроз і підходи ЄС для їхнього вирішення.

Нагадуємо, що проєкт Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security» спрямований на просування європейських принципів побудови міцного й безпечного порядку шляхом використання нових форм і методів комунікації та створення чіткого бачення європейської системи безпеки для цільових аудиторій.