Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про інформаційні вкиди російсько-української війни розповів Сергій Штурхецький

06.03.2023

6 березня в рамках проєкту Відкритого університету Острозької академії відбулася лекція на тему «Інформаційні вкиди російсько-української війни: класифікація, аналіз, протидія». Спікер Сергій Штурхецький – кандидат наук з державного управління, доцент кафедри журналістики та PR менеджменту НаУОА.

Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА, координатор Відкритого університету Острозької академії.

Під час лекції Сергій Штурхецький зазначив, що за останній рік ми як ніколи відчули згубність російських інформаційних впливів, їх небезпеку. За словами пана Сергія, вся інформаційна діяльність ворога в Україні зосереджена на поширенні недовіри, паніки, зменшенні здатності до опору. 

«Звісно, у більшості випадків їх вплив не досягає мети – українці виявляють не лише мужність і хоробрість на полі бою, але й розсудливість в інформаційній сфері. І все ж вигадки кремлівських пропагандистів іноді можуть знайти «слабкі ланки» у нашому суспільстві. Та сьогодні ми готові до інформаційної протидії. На основі понад тисячі відстежених інформаційних повідомлень 2022 року ми розробили класифікацію інформвпливів, розібрали їх структуру, розглянули їх особливості. Дослідження інформвпливів, поширення інформації про них допомагає протидії, нівелює шкідливий вплив на суспільство»,

підсумував Сергій Штурхецький.

 

Читайте також: