Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Директорка Наукової бібліотеки Галина Цеп'юк – учасниця літньої школи «Університетська бібліотека та цифрова трансформація»

07.11.2023

У межах проєкту «UNIWERSYTET JUTRA II - POWR.03.05.00-00-Z303/18» з 29 жовтня до 4 листопада за посередництва й підтримки Університету ім. Адама Міцкевича в Познані відбулася літня школа «Університетська бібліотека та цифрова трансформація». Серед учасників – директорка Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія» Галина Цеп’юк.

Упродовж тижня польські колеги ділились власним досвідом із цифрової трансформації й презентували 5 проєктів:

  • Великопольську цифрову бібліотеку/dr Joanna Gajowiecka-Misztal, lic. Agnieszka Wiktor-Sass.
  • Польсько-шведський проєкт реконструкції старої книгозбірні єзуїтського колегіуму/prof. Rafał Wójcik.
  • Познанське товариство приятелів науки/Norbert Delestowicz, Director;
  • Спеціальні колекції, рукописи, раритети/фахівці польських бібліотек.
  • Університет Адама Міцкевича/ др. Костянтин Мазур.

Програма реалізовувалась на базі Головної бібліотеки Університету Адама Міцкевича, профільних бібліотек факультетів, Товариства приятелів науки, Бібліотеки Рачинських і складалася з лекцій, презентацій, екскурсій фондами, локаціями бібліотек і дискусій із колегами.

Учасники також мали можливість поділитись із колегами власним досвідом роботи університетських бібліотек.

«Під час екскурсій ми відвідали фонди бібліотек, читальні зали, локації для користувачів, інші зони й майданчики. Бібліотеки вражають, але вони пройшли свою історію, щоб стати одними з найкращих у Познані. Оскільки книга є важливим джерелом інформації, учасники школи подарували понад 100 примірників Бібліотеці Рачинських, більшість із яких є найпопулярнішими в Україні. Це була чудова можливість поповнити свою базу знань й отримати нові погляди на сучасні завдання, що постають перед університетськими бібліотеками»,

підсумувала Галина Цеп’юк.