Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентки Острозької академії упродовж семестру навчатимуться в шотландському університеті Сент-Ендрюса

03.11.2023

У межах програми TWINNING та за сприяння Cormack Consultancy Group Національний університет «Острозька академія» налагодив ефективну співпрацю з шотландським Університетом Сент-Ендрюса.

Зокрема у межах співпраці між університетами студентка 4-го курсу спеціальності «Українська мова та література» Альона Пиліпака і студентка 3-го курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» Ярина Лайтер пройшли конкурсний відбір й упродовж другого семестру 2023-2024 н.р. братимуть участь у програмі семестрового навчання в Університеті Сент-Ендрюса. 

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу, професор Едуард Балашов відзначив, що Острозька академія щиро дякує за ефективну співпрацю й потужну підтримку партнерському університету Сент Ендрюса – університету Великобританії, який зовсім нещодавно посів перше місце в рейтингу найкращих університетів одночасно за версіями газет «The Times» та «Guardian» University Guide 2024, вперше випередивши Оксфорд і Кембридж у рейтингах цих двох найвідоміших британських видань.

«Завдяки плідній міжуніверситетській співпраці двоє студенток Острозької академії отримали унікальну можливість безкоштовного навчання в Шотландії упродовж цілого семестру. Переконаний, що для них це передусім буде надзвичайно захопливою пригодою, яка запам’ятається на все життя, а також безцінною можливістю познайомитися з британською системою вищої освіти й гідно представити Острозьку академію на міжнародному рівні. Розраховуємо, що здобуті в Шотландії знання студентки ефективно використають на користь рідного вишу й України загалом!»,

зазначив Едуард Балашов.

Основною метою такої програми є підтримка України, українських ЗВО, викладачів і студентів у період повномасштабної війни й збройної агресії рф, а також підтримка українських університетів за допомогою створення ефективних партнерств між українськими й британськими ЗВО упродовж періоду військових дій і поствоєнного періоду.

«Представляти Острозьку академію на міжнародній арені для мене надзвичайна честь. Вважаю, що цей обмін – ще одна можливість нагадати світу про Україну; показати, що навіть під час спроби винищити наш народ, ми продовжуємо розвиватися й шукати нові можливості. Ця подорож дасть мені шанс поспілкуватися зі спеціалістами в галузі ІТ, отримати нові знання, побачити процес навчання в Шотландії й познайомитися з цією країною. Щиро дякую університету за цю надзвичайну можливість»,

додала Ярина Лайтер.

«Заохочуємо студентів НаУОА вдосконалювати свій рівень володіння англійською мовою й запрошуємо приєднатися до телеграм-каналу «Міжнародний відділ НаУОА», де ви щодня знайдете актуальну інформацію про подібні освітні й волонтерські міжнародні програми, можливості стажування й семестрового навчання в закордонних вишах. Випускників шкіл і ліцеїв закликаємо вступати до Острозької академії, адже саме тут для студентів є безліч таких унікальних можливостей, і ви безперечно зможете взяти участь у захопливих міжнародних проєктах»,

підсумував Едуард Балашов.