Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачка Острозької академії Марія Цип’ящук провела лекцію в Університеті Нельсона Мандели

03.03.2023

2 березня викладачка кафедри теорії та історії держави і права НаУОА, координаторка громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в Рівненській області Марія Цип’ящук провела зустріч із студентами й колегами-правниками з Університету Нельсона Мандели в Південній Африці.

Під час зустрічі пані Марія розповіла учасникам заходу про війну росії проти України, а також її вплив на правників і доступ до правосуддя, на права людини. 

Марія Цип’ящук зазначила, що для неї особливо знаково було розповідати про українську боротьбу за свободу для представників університету, який названий на честь одного з найвидатніших світових лідерів демократії, боротьби за самовизначення й права людини – Нельсона Мандели. 

«Безмежно вдячна Desiree David та її колегам, які разом реалізують Legal Integration Project за можливість поділитися своїми думками. Не менш приємно було дізнатися, що студенти, які вивчають Міжнародне гуманітарне право, зацікавлені в продовженні таких зустрічей, із більш сфокусованим предметом. Тож маю надію, що ця зустріч була початком тісної і продуктивної співпраці»,

додала Марія Цип’ящук.

Пані Марія підсумувала, що розуміння контексту, правди про війну рф проти України суспільством і професійною спільнотою в інших країнах є очевидно важливим:

«Вірю, що ця співпраця сприятиме такому розумінню й ми разом зможемо працювати на укріплення демократії в наших країнах».