Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії говорили про роль студентського самоврядування в освітньому процесі

02.03.2023

02 березня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч-тренінг помічниці ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Марії Матвійчук зі студентським самоврядуванням на тему «Роль студентського самоврядування в освітньому процесі НАУОА».

Під час зустрічі обговорили нормативно-правове регулювання й механізм впливу студентського самоврядування на забезпечення якості вищої освіти в університеті та його діяльність загалом. 

Зокрема закцентували увагу на впливові на прийняття рішень щодо ОП і змін до них, графіку освітнього процесу; погодженні академічних положень і процедур; участі в роботі приймальної комісії, погодженні відрахування, поновлення, переведення на бюджет; впливові на продовження контрактів науково-педагогічних працівників; впливові на залучення здобувачів до науки; участі в проведенні моніторингів й опитувань щодо якості вищої освіти в університеті; впливові на вирішення конфліктних ситуацій і прийняття рішень про порушення академічної доброчесності тощо.

В.о. Голови БС Альона Пиліпака закцентувала увагу й на участі студентського самоврядування в підтримці молодших здобувачів вищої освіти та організації їх дозвілля. Окрім того, Альона Пиліпака зауважила, що сьогоднішня зустріч є вкрай важливою, оскільки були обрані нові члени студентських рад.

«У цьому напрямку в жодному разі не можна забувати і про спільну, злагоджену роботу студентського самоврядування та їх налагоджену комунікацію, яка в умовах соціально-економічних невизначеностей, зумовлених воєнними діями на території України, є вкрай важливою»,

підсумувала Марія Матвійчук.