Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інтелектуальний фронт: про довіру як основу суспільства розповів Дмитро Шевчук

31.05.2022

Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів».

31 травня в рамках курсу відбулася лекція «Довіра як основа суспільства». Спікер Дмитро Шевчук – доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.

Під час лекції Дмитро Шевчук розповів про поняття довіри, її види, а також про зв’язок довіри й недовіри.

«Довіра – це очікуваність того, що інші члени суспільства будуть діяти передбачливо і чесно щодо нас. Довіра може сприйматися як ефективна стратегія поведінки з іншими. Крім того, вона дозволяє проектувати наше майбутнє. Формуючи довіру від початку міркувань про політику й соціальне буття, ми можемо помічати таке поняття як ідея спільного чи колективного блага. Республіка перекладається також як спільне благо»,

сказав Дмитро Шевчук.

Спікер додав, що довіра дозволяє уникати, по-перше, опосередкованих структур у взаєминах, а по-друге, завдяки довірі ми не потребуємо надміру рефлексії щодо вибудовування відносин. Проте, за словами Дмитра Шевчука, коли говоримо про рефлексію, то довіра, особливо в її соціальному вимірі, не передбачає повного відкидання рефлексії, бо тоді йдеться про «сліпу довіру» або легковажність.

«Під час відкритої російської агресії саме горизонтальна довіра дала можливість українцям так швидко об’єднатися, мобілізуватися на рівні міжособистісних взаємин, створити волонтерські мережі, які підсилили Збройні Сили України»,

підсумував Дмитро Шевчук.

До слова, 1 червня о 15.40 відбудеться зустріч із кандидаткою економічних наук, доценткою кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічницею ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти НаУОА Юлією Шулик на тему «Соціальні проєкти – можливості та виклики». Долучайтеся за покликанням: meet.google.com/wdy-ofto-rnt

 

Читайте також: