Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

26 квітня – День пам'яті трагедії на Чорнобильській АЕС

26.04.2022

26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції – найбільша в історії ядерної енергетики. Тисячі людей загинуло, а екологія всієї Європи постраждала внаслідок вибуху на четвертому реакторі. Сьогодні людство знову стоїть перед масштабною радіаційною загрозою не лише для України, але і всього світу. 

Нова повномасштабна російська агресія 2022 року, як і трагедія на Чорнобильській АЕС, поділила життя мільйонів людей на “до” та “після”. Тисячі українців втратили свої рідні домівки, мільйони – виїхали за кордон. Повномасштабна війна росії проти України вже забрала життя десятків тисяч мирних мешканців – дітей, жінок, літніх людей. 

Трагедію на ЧАЕС, як і результати російської агресії в Україні, весь світ пам’ятатиме ще упродовж століть. Ми ніколи не забудемо Героїв-ліквідаторів наслідків катастрофи в Чорнобилі. Ми завжди пам’ятатимемо вчинки сьогоднішніх Героїв України, які мужньо боронять нашу землю від загарбника.

Ми впораємося! Ми вистоїмо! Ми переможемо!