Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

23 серпня – День Державного прапора України

23.08.2022

День Державного прапора України відзначається щорічно 23 серпня із 2004 року, а сам стяг був затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року. Синій колір нашого прапора символізує небо, жовтий – пшеницю. Сьогодні під час війни роль українського стяга в боротьбі проти ворога стає ще більш важливою.

Руслана Каламаж, докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи зазначає:

«День Державного прапора – це важливий день для нашої України. Зараз навіть маленькі діти люблять синьо-жовту символіку не тільки на словах, але й душею. Символіка прапора зберігає й українську державність. Саме сьогодні, під час війни, ми почали цінувати це більше».

Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА каже, що український прапор – це надзвичайно важливий символ нашої держави.

«Це не просто поєднання двох кольорів, хоча в цих кольорах є символічне наповнення, яке ми часто віднаходимо в природі (як-то пшеничне поле й синє небо). Прапор – це символ, за утвердження якого боролися наші предки й за утвердження якого ми змушені боротися з підступним ворогом сьогодні. Ця боротьба за те, щоб цінності, які уособлює наш прапор, – свобода, незалежність, соборність, справедливість – втілилися на усій суверенній території нашої Української держави».

Синьо-жовтий прапор – це символ вільної, незламної, незалежної України, яка бореться за свою свободу. Перемога обов’язково буде за нами. Слава Україні! Героям Слава!