Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про лайфхаки з успішного написання мотиваційних листів розповіла Софія Лозюк

19.10.2022

18 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся онлайн-вебінар «Лайфхаки з успішного написання мотиваційних листів». Спікерка – Софія Лозюк, керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів, керівниця профорієнтаційного корпусу НаУОА.

Спікерка розповіла, що мотиваційний лист – це чудовий засіб самопрезентації, який набирає обертів на теренах нашої держави в багатьох сферах.

Софія Лозюк додала, що мотиваційний лист повинен відповідати формальним вимогам, поставлених до ділових листів. Також наголосила, що варто локалізувати й висвітлити всі отримані знання, навички, заслуги, ідеї й докази того, що ви справді здатні реалізувати їх під час роботи/навчання/стажування тощо. 

Наприкінці зустрічі спікерка підсумувала, що вимоги до мотиваційних листів є такі: лаконічний зміст, чітка структура, неприпустимість емоцій, простота у викладі, неприпустима наявність орфографічних і стилістичних помилок.

«Нині важливо розуміти, ким ти є зараз і чого хочеш у подальшому. Саме в мотиваційному листі це можна зазначити, чим підвищити свої шанси випередити суперників у грантах, конкурсах, посадах тощо. Сьогодні ми обговорили, як можна презентувати свою особистість, яких вимог варто дотримуватися й чого робити, навпаки, не потрібно. Сподіваюся, слухачі гарно засвоїли матеріал і зможуть використовувати його в майбутньому»,

підсумувала Софія Лозюк.

Враженнями від зустрічі поділилася студентка 2 курсу спеціальності 081 Право Ніна Заєва:

«Рада, що змогла долучитися до цієї лекції. У наш час важливо знати, вміти правильно писати й оформляти мотиваційні листи, адже наразі вони все частіше потрібні на певний проєкт, грант, конкурс тощо. Дякую Острозькій академії, за можливість відвідувати такі заходи й отримувати нові знання, які в подальшому зможу використати».

Студентка 3 курсу спеціальності 229 Громадське здоров'я Дарина Сокол зазначила:

"Прослухавши цю лекцію, ще раз упевнилась, що Острозька академія – найкращий навчальний заклад. Вона піклується про своїх студентів, домовляючись із меценатами про отримання стипендій і грантів для тих студентів, які не тільки цього потребують, але справді заслуговують.

Хочу окремо подякувати керівниці профорієнтаційного корпусу Софії Лозюк, яка лаконічно й зрозуміло розповіла про всі тонкощі й лайфхаки щодо написання мотиваційних листів. Було дуже інформативно й цікаво.

Сьогоднішня зустріч надихнула мене взяти участь у наступних конкурсах на отримання стипендій, адже тепер точно знаю, як писати мотиваційний лист".