Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник взяв участь у презентації наукового щорічника “Україна дипломатична”

14.12.2022

14 грудня Ігор Пасічник, ректор Острозької академії, доктор психологічних наук, професор взяв участь в презентації XXIII випуску наукового щорічника “Україна дипломатична”.

У XXIII випуску щорічника «Україна дипломатична» вміщено 35 публікацій (плюс додаткові матеріали, доступні лише онлайн): наукові, аналітичні розвідки про сучасний стан та історію міжнародних відносин у контексті війни російської федерації проти України, з акцентом на повномасштабному вторгненні 24 лютого 2022 року. Поміж авторів – Постійний представник України при ООН, амбасадорка Аргентини, посли Індонезії, Іраку, Пакистану, Суверенного Мальтійського Ордену, Узбекистану, Тимчасова повірена у справах Кіпру в Україні, генеральний секретар ОДЕР – ГУАМ, голова представництва ЄС в Україні, керівний директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи та Кавказу, ветерани дипломатичної служби, а також сучасні українські науковці й політологи.

“Збірник “Україна дипломатична” – літопис українського дипломатичного фронту. Сьогодні наші дипломати займаються забезпеченням української армії, отримання зброї, відновлення енергетичної інфраструктури України. Літопис буде тим, що наступні покоління вивчатимуть як історію допомоги української дипломатії у перемозі України проти російського агресора”,

наголосив заступник Міністра закордонних справ України Євген Перебийніс під час заходу.

Також Євген Перебийніс зачитав звернення до дипломатичної спільноти щодо презентації щорічника Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби:

“Важливо, що попри війну ми дотримуємося традицій. Я вітаю авторський колектив з успішним випуском щорічника “Україна дипломатична”, який підготували у цей важливий воєнний період. Це частина нашої української незламності. Україна сьогодні знаходиться на перетині всіх світових процесів. Міжнародні дипломати, міністри закордонних справ найбільших держав прагнуть відвідати нашу державу попри всі загрози. Нам вдалося за цей рік сформувати справжню глобальну коаліцію на підтримку України. Сьогодні вже ніхто не питає чи сприймають Україну на міжнародній арені. Це вже факт. Нехай XXIV щорічника випуск буде присвячений перемозі України!”

“Молодим дипломатам, які навчаються, потрібне постійне оновлення літератури, на якій формувався би їх світлогляд. Необхідно замінити застарілу наукову базу новою, адже українська дипломатія запропонувала світовій нову дипломатичну мову в прямому і переносному значенні. Мову зрозумілу, доступну, систематизовану і сугестивну. Прикладом є щорічник “Україна дипломатична”. Він має стати настільною книгою для майбутніх дипломатів. ГДІП та її керівник Кривонос є прикладом злагодженої, наполегливої, творчої роботи у надані якісної наукової дипломатичної продукції, ”

; зазначив Ігор Пасічник.

До слова, ректор запросив Володимира Огризка в Острозьку академію з презентацію нової книги «Доля недоімперії». Запланували це зробити під традиційному дипломатичному форумі в нашому університеті в лютому.

Читати також: