Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія посіла 2 місце серед українських ЗВО світового рейтингу університетів IU GreenMetric 2022

19.12.2022

12 грудня 2022 року IU GreenMetric World University Rankings опублікував рейтинг, що з 2010 року оцінює університети в усьому світі за шістьма показниками: середовище та інфраструктура, енергетика та зміна клімату, управління відходами, водні ресурси, транспорт, екологічна освіта та наукові дослідження. Основна увага світового рейтингу університетів UI GreenMetric спрямована на ефективну реалізацію цілей сталого розвитку й підвищення поінформованості університетів про цей процес. У цьогорічному рейтингу взяла участь рекордна кількість закладів вищої освіти – 1050 університетів з 85 країн світу, зокрема 17 українських ЗВО.

З приємністю повідомляємо, що за результатами світового рейтингу університетів IU GreenMetric 2022, Національний університет «Острозька академія» посів друге місце з 17 українських ЗВО, що представлені у цьогорічному рейтингу, і загалом 284 місце у світі, піднявшись на понад 100 позицій у порівнянні з 2021 роком (у 2021 НаУОА посідала 389 позицію).

Зокрема Острозька академія посіла перші місця за рівнем екологічності використання транспортних засобів й управління відходами, випередивши інші українські університети. За рівнем облаштування й інфраструктури наш університет посів другу сходинку серед українських ЗВО. Серед показників, що стосуються використання водних ресурсів, екологічного використання енергії і змін клімату, Острозька академія посідає п'яту позицію й шосту сходинку в категорії екологічна освіта та наукові дослідження.

Результати цього рейтингу ще раз підтвердили, що Острозька академія забезпечує високий рівень освітніх послуг і виховує екологічну свідомість студентів не лише на національному, але і на світовому рівні. Вони також демонструють внесок трудового і студентського колективу нашого ЗВО у сферу надання якісної освіти, забезпечення гендерної рівності, миру, справедливості, екологічності, створення гідних умов праці й економічного зростання, а також досягнення інших цілей сталого розвитку.

«Щиро вітаємо весь колектив Острозької академії з нашим спільним високим досягненням. Попри труднощі й повномасштабну агресію рф наш ЗВО вчергове підтверджує свій курс на забезпечення виконання цілей сталого і збалансованого розвитку університету й максимально енергоефективного використання ресурсів, що є досить актуальним в умовах теперішніх викликів»,

відзначив помічник ректора з міжнародного співробітництва та фандрайзингу, професор Едуард Балашов.

Довідково: цілі сталого розвитку (ЦСР), які ще називають «Глобальними цілями», – це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету, забезпечити мир й процвітання для всіх людей у світі.

Результати світового рейтингу університетів IU GreenMetric 2022 можна переглянути тут

Детальніше про IU GreenMetric