Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія доєдналася до Дня України у Варшавському університеті

14.12.2022

12 грудня у Варшавському університеті було організовано День України – 2022. У заході у змішаному форматі взяли участь повноважні особи, науковці, дослідники, дипломати України, Польщі, Нової Зеландії. Україну представляли делегації з 14 закладів вищої освіти, партнерів Варшавського університету (Факультет політології та міжнародних відносин).

Делегація Острозької академії, зокрема у складі кандидатки юридичних наук, доцентки, директорки Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Ольги Балацької, а також Ганни Охріменко, кандидатки історичних наук, доцентки, завідувачки кафедри інформаційно-документних комунікацій, стала учасницею українського дня у Варшавському університеті.

Під час українського дня відбулись важливі події на підтримку української вищої освіти й поглиблення міжнародного співробітництва між партнерами:

  • церемонія підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо створення спільної відвідуваної стипендії з політології та міжнародних відносин для переміщених українських академіків між Варшавським університетом (Польща) й Університетом Вікторії у Веллінгтоні (Нова Зеландія);
  • круглий стіл із дослідниками України на тему «Російська агресія проти України: наслідки для України та Центральної Європи, під час якого Ольга Балацька виступила з доповіддю «Освітні права ЗВО в умовах глобальних викликів в Україні»;
  • секція представлення факультетів й обговорення конкретних напрямків академічної співпраці з представниками факультетів українських університетів.

На круглому столі з питань академічної співпраці з представниками Варшавського університету й українськими вузами-партнерами обговорили:

  • програму подвійного диплому магістра з міжнародних відносин;
  • програму обміну студентів і викладачів – короткострокові й довгострокові;
  • спільне проведення онлайн-курсів англійською мовою;
  • поглиблення наукового співробітництва шляхом створення дослідницьких груп;
  • підготовка спільної навчальної й дослідницької діяльності у період 2023-2025 років;
  • спільні публікації, конференції й семінари;
  • спільна підготовка й реалізація проєктів.

«День України – це справжній діалог між освітянами, дипломатами, що є сьогодні важливим інструментом м’якої дипломатії. Окреслено важливі конкретні напрямки подальшої взаємодії у сфері вищої освіти: обмінні програми, академічні обміни для студентів і викладачів, подвійні дипломи, спільні проєкти тощо. Надзвичайна вдячність і низький уклін польському народу за солідарність, підтримку й допомогу українцям у ці буремні для України часи. Слава Україні!»

зазначила Ольга Балацька.