Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Досвід роботи у державному секторі від випускника Острозької академії Андрія Гнаповського

12.10.2022

12 жовтня студенти-магістранти ОП «Журналістика», «Релігієзнавство» та «Культурологія» мали можливість побувати на лекції «Релігія. Державна політика у сфері релігії. ЗМК» випускника НаУОА, правозахисника, релігієзнавця, начальника відділу забезпечення діяльності Голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Андрія Гнаповського.

На лекції обговорювалася низка важливих питань: особливість державної політики у сфері релігій та національних меншин, місія ДЕСС; взаємодія державних органів влади та ЗМК; публічність державних службовців. У межах сесії запитання-відповідь були отримані пояснення щодо різниці між журналістською діяльністю та медійною, наголошено на важливості розвитку релігійної журналістики в Україні, подискутовано про світогляд та кругозір журналіста. Також студенти отримали практичні рекомендації щодо майбутнього працевлаштування, необхідних компетентностей та вмінь. 

«Знання у сфері релігії – це те, чого не вистачає сьогоднішнім світським журналістам. Теоретичні знання, які здобуваєте Ви як майбутні випускники ОА посилить вашу конкурентоспроможність на ринку праці і допоможе знайти свою нішу та покликання в подальшому. Також релігієзнавець із юридичною освітою має всі шанси знайти себе на державній службі задля посилення державно-конфесійних відносин і покращення комунікації між державними органами і релігійними організаціями та етнічними спільнотами України»,

зазначив Андрій Гнаповський

«Зустрічі із випускниками Острозької академії дозволяють ознайомитись студентам із конкретними прикладами професійного розвитку, отримати рекомендації для майбутнього працевлаштування, а також укріпити зв’язки між теперішніми та майбутніми випускниками Острозької академії»,

розповіла Катерина Якуніна, старший викладач кафедри філософії та культурного менеджменту НаУОА.