Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Круглий стіл: «IT-бізнес та освіта: виклики сьогодення»

06.10.2022

6 жовтня в Національному університеті Острозька академія відбувся круглий стіл на тему «IT-бізнес та освіта: виклики сьогодення». До університету завітали представники громадської спілки «Рівне ІТ кластер».

Зі вступним словом звернувся Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА:

«Сьогодні до університету запросили колег із IT-сектору. Це досить знані компанії в Рівному і в Україні. Ми активно налагоджуємо співпрацю з IT-компаніями. Це допомагає покращувати освітні програми «Комп’ютерні науки», «Економічна кібернетика», а також думати над новими напрямами розвитку IT-освіти в Острозькій академії».

Виконавча директорка «Рівне ІТ Кластер» Ольга Степанченко зазначила, що їхній кластер невеликий, але є дуже потужним. Це кластер однодумців, який об’єднує 11 компаній.

«Крім учасників кластеру, у нас є асоційовані члени. З радістю хочу сказати, що одним із них є Острозька академія є асоційованим членом «Рівне ІТ Кластер». Це різні освітні проєкти. Є державні освітні проєкти, тобто це основні університети регіону, Острозька академія на чолі них»,

додала Ольга Степанченко.

Дмитро Захарець, ІТ акаунт-менеджер американської компанії Global Grid For Learning (учасниці «Рівне ІТ кластер») розповів про компанію і сфери її діяльності. Також зауважив, що на сьогодні вони співпрацюють близько із 25000 тисячами шкіл.

До слова, громадська спілка «Рівне ІТ кластер» й Національний університет «Острозька академія» 15 грудня 2020 року підписали меморандум. Співпраця передбачає реалізацію спільних проєктів і вдосконалення навчального процесу для студентів спеціальності «Економічна кібернетика» та «Комп’ютерні науки».

 

Читайте також: